Ok till vargjakt – inget prövningstillstånd i Kammarrätten

Sundsvall (JJ) Vargföreningarna misslyckas i sitt försök att stoppa vinterns licensjakt på varg. På onsdagen kom Kammarrättens besked och det innebär klartecken för jakt.

Klart för vargjakt i vinter. Bilden tagen vid 2012 års jakt i Dalarna. Jägarna sätter upp lapptyg. Foto: Mikael Moilanen

Rovdjursföreningen, Wolf Association Sweden och Föreningen Nordulv klagade först till Förvaltningsrätten. I den domen slog rätten fast att vinterns jakt är laglig.

Då överklagade de tre föreningarna till Kammarrätten. Därifrån är beskedet att saken inte får prövningstillstånd.

Därmed står Förvaltningsrättens beslut fast och det kan bli jakt på 22 vargar i januari.

Mikael Moilanen
mikael.moilanen@jaktjournalen.se
070 – 744 18 21
AKTUELLT

Ulkeröd – En undangömd bohuslänsk pärla

Hedekas (JJ) Med utsikt mot Kynnefjäll och omgiven av betesmarker och böljande kullar ligger Ulkeröds Gård. En fantastisk pärla där familjen Lyrdal inte sparat på krutet. För den jakt- och skytteintresserade som uppskattar expertis på alla plan är detta rätt ställe att spendera en helg.

Vi är Jaktjournalen: Tommy jagar helst rovdjur

Kungsbacka (JJ) Jaktjournalen hade inte varit något utan alla våra duktiga medarbetare. Men vilka är de och vad jagar de helst när de inte skriver och fotar för vår räkning? Nu i juli tar vi tempen på personerna bakom kulisserna. I dag är det vår utrustningsredaktör Tommy Östlunds tur.

Annonser