Oenighet i regeringen kring licensjakt på varg

Kungsbacka (JJ) Att regeringen med Socialdemokraterna och Miljöpartiet vid samma bord inte är överens om licensjakten på varg kommer knappast som en överraskning. Men tiden för licensjakt närmar sig beslut bör fattas inom en snar framtid.

Naturvårdsverket planerar att delegera licensjaktsbesluten i varglän till de berörda länsstyrelserna. Gunilla Skotnicka, sektionschef på Naturvårdsverket säger till Sveriges Radio att det lutar åt att att blir möjligt att fatta beslut om licensjakt i vissa län.

Stefan Löfven sade dagen innan valet att både skyddsjakt och licensjakt på varg är en självklarhet. Miljöpartiets miljöpolitiska talesperson Stina Bergström tycker inte vargstammens storlek i dag medger licensjakt. Hon tror också Sverige kan kritik från EU-kommissionen om licensjakten ändå genomförs, rapporterar Ekonyheterna.

AKTUELLT

Klövvilts-SM för beaglarna blev en succé

Ödeshög (JJ) Alla deltagande beaglar gick till pris och nio av elva startande hundar genomförde dubbla prisdrev. I går genomförde Svenska Beagleklubben för första gången någonsin klövvilts-SM, och det blev verkligen den succé klubben hoppats på.

Krönika: TV:s I rovdjurens spår – ”riktig göggelmögga”

Fagersta (JJ) Hos Sveriges Television ska medarbetarna vara opartiska. Det gäller dock inte rovdjur i allmänhet och varg i synnerhet. På bästa sändningstid serveras nu svenska folket superpartisk "göggelmögga-journalistik" när Anders Lundin åker runt I rovdjurens spår, skriver Jaktjournalens Mikael Moilanen i den här krönikan.

Annonser