Obekräftade vargobservationer i Mellösa

Mellösa (JJ) Den senaste tiden har länsstyrelsen fått in flera observationer av varg i området kring Mellösa i Sörmland. Dessa har inte kunnat kvalitetssäkras men länsstyrelsen i länet uppskattar ändå rapporterna.

Vid inte mindre än tre tillfällen har vargar observerats kring det sörmländska samhället Mellösa den senaste månaden. Ingen av dessa gånger har länsstyrelsen kunnat kvalitetssäkra observationerna. Johan Varenius, vilthandläggare på Länsstyrelsen i Söderlands län, uppskattar ändå att allmänheten använder länsstyrelsens register rovobs.

– Rapporterna vi får in stämmer ibland och ibland inte men det är jättebra att folk använder registret och det ger oss ett mönster i alla fall. Vi gör allt vad vi kan för att kunna följa upp men de senaste vid Mellösa har vi inte kunnat kvalitetssäkra, säger han till Eskilstuna-Kuriren.

AKTUELLT

Oenighet om höstens älgjakt i norra Dalsland

Dalsland (JJ) Flera jaktlag ställer helt in älgjakten i norra Dalsland eftersom de anser att det finns för lite älg. En helt förkastlig taktik, enligt Jonas Löfqvist, ordförande i det aktuella älgförvaltningsområdet.

Annonser