Obehagliga meddelanden och skadegörelse mot skjutbana

Någon okänd person sätter upp hatfyllda meddelanden hos Eda skyttegille i Värmland. Föreningen har också råkat ut för skadegörelse.

Nya Wermands-Tidningen berättar i sin pappersupplaga att Eda skyttegille har cirka 50 medlemmar och att skjutbanan också används av jaktlagen i området.

Det har inte kommit in några klagomål mot verksamheten tidigare, men en dag fann medlemmarna obehagliga meddelanden på skjutpaviljongen.

Polisanmält

”Spara den sista kulan till er själva” och ”Hoppas era barn får cancer”, stod det bland annat.

– Det är klart att det är obehagligt. Vi har många barn och ungdomar som tränar här, och vi vill ju inte att dom ska bli oroliga, säger klubbens ordförande Kenneth Lind till Nya Wermlands-Tidningen.

Meddelandena är maskinskrivna och den som skriver klagar på buller från skjutbanan, att den stör sömnen.

Natten mot söndagen hade någon kastat in en sten genom ett fönster på skyttepaviljongen. Två digitala måltavlor var också förstörda.

Saken har polisanmälts.

Dela artikeln via e-post

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

REPLIK: Stövarklubben har full transparens

I en replik svarar Styrelsen för Svenska Stövarklubben att klubben har full transparens i ekonomin och att den sköts på ett ansvarsfullt sätt. Styrelsen skriver också att det anordnas mycket aktiviteter och att insändaren var osmaklig och publiceringen anmärkningsvärd.

Läraren som demonstrerade med Djurfront har lämnat sitt jobb

Folkhögskoleläraren som demonstrerade med Djurfront utanför Kupolen i Borlänge har lämnat sin tjänst på Brunnsviks folkhögskola. – Han jobbar inte på skolan längre, säger socialdemokratiska riksdagsledamoten Maria Strömkvist, som är styrelseordförande på skolan.

Överklagar igen och försöker stoppa skyddsjakt på varg

Svenska Rovdjursföreningen strider i domstolarna och driver opinion för att stoppa skyddsjakt på varg. I ärendet med jakten på en varg i Östergötland har föreningen fått nej av förvaltningsrätten och hovrätten en gång. Nu har de skickat in en ny överklagan.

Nytt beslut: Det blir Stövar-SM för harhundar i år

Svenska stövarklubbens centralstyrelse har beslutat att Stövar-SM för harhundar ska genomföras på senhösten, trots coronapandemin. – Vi tar god höjd för vad Folkhälsomyndigheten och Kennelklubben uttalat, säger Gunnar Pettersson i styrelsen.
ANNONS ▼