Obehagliga meddelanden och skadegörelse mot skjutbana

Någon okänd person sätter upp hatfyllda meddelanden hos Eda skyttegille i Värmland. Föreningen har också råkat ut för skadegörelse.

Nya Wermands-Tidningen berättar i sin pappersupplaga att Eda skyttegille har cirka 50 medlemmar och att skjutbanan också används av jaktlagen i området.

Det har inte kommit in några klagomål mot verksamheten tidigare, men en dag fann medlemmarna obehagliga meddelanden på skjutpaviljongen.

Polisanmält

”Spara den sista kulan till er själva” och ”Hoppas era barn får cancer”, stod det bland annat.

– Det är klart att det är obehagligt. Vi har många barn och ungdomar som tränar här, och vi vill ju inte att dom ska bli oroliga, säger klubbens ordförande Kenneth Lind till Nya Wermlands-Tidningen.

Meddelandena är maskinskrivna och den som skriver klagar på buller från skjutbanan, att den stör sömnen.

Natten mot söndagen hade någon kastat in en sten genom ett fönster på skyttepaviljongen. Två digitala måltavlor var också förstörda.

Saken har polisanmälts.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Vargvalp konstaterad i Sjundareviret

Länsstyrelsen i Södermanlands län har fått en bild på en vargvalp i Sjundareviret och kan därför bekräfta att föryngring ägt rum, något som de tidigare förväntat sig men inte kunnat konstatera.

Ledare: Tio år av misslyckad vargförvaltning

Det må vara tioårsjubileum av Sveriges nya rovdjurspolitik, men jag ser ingen anledning att fira något. Kvar är bara bevisen för att beslutsfattare inte bryr sig om oss jägare, skriver chefredaktör Daniel Sachez.

Terroriserande älgar skjutna

Under två månaders tid har en älgko med två kalvar satt skräck i Lerumsborna. Två hundar har sparkats ihjäl och folk har blivit skadade och jagade. Nu har älgarna skjutits.

Bilden visar en gammal skottskada, menar SVA

Bilden från obduktionen visar det som SVA:s personal menar är en gammal skottskada på Älvkarlebyvargen. Veterinärerna håller för sannolikt att det är en kula som gått igenom nedre delen av buken på vargtiken.

Ny skjutbiograf i Skaraborg

Nu slipper jägare i Skaraborg resa långt för att uppleva rolig skytteträning mot rörliga mål på så kallad skjutbiograf. Ett stenkast från Hornborgasjön har nämligen Bosgården byggt en anläggning.

Länsstyrelsen Kalmar svarar på kritiken om lojakten

Svenska Jägareförbundet i Kalmar län riktar skarp kritik mot den knappa tilldelningen i vinterns licensjakt på lodjur. Länsstyrelsens vilthandläggare, Mattias Persson, svarar här skriftligt på kritiken och förklarar hur länsstyrelsen resonerat.
ANNONS ▼

Annonser