Obehagliga meddelanden och skadegörelse mot skjutbana

Någon okänd person sätter upp hatfyllda meddelanden hos Eda skyttegille i Värmland. Föreningen har också råkat ut för skadegörelse.

Nya Wermands-Tidningen berättar i sin pappersupplaga att Eda skyttegille har cirka 50 medlemmar och att skjutbanan också används av jaktlagen i området.

Det har inte kommit in några klagomål mot verksamheten tidigare, men en dag fann medlemmarna obehagliga meddelanden på skjutpaviljongen.

Polisanmält

”Spara den sista kulan till er själva” och ”Hoppas era barn får cancer”, stod det bland annat.

– Det är klart att det är obehagligt. Vi har många barn och ungdomar som tränar här, och vi vill ju inte att dom ska bli oroliga, säger klubbens ordförande Kenneth Lind till Nya Wermlands-Tidningen.

Meddelandena är maskinskrivna och den som skriver klagar på buller från skjutbanan, att den stör sömnen.

Natten mot söndagen hade någon kastat in en sten genom ett fönster på skyttepaviljongen. Två digitala måltavlor var också förstörda.

Saken har polisanmälts.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Ubsola Ansgar – bra nedärvare byggd för jakt

Jakt med tax är en jaktform Maria Nordström, Götene aldrig tröttnar på. Hennes duktiga strävhårshane Usbola Ansgar var startskottet på en fantastisk tävlingskarriär och uppfödning som har resulterat i många fantastiska jaktupplevelser.

DEBATT: ”Länsstyrelsens jaktförbud kommer knäcka rapphönan”

Länsstyrelsen i Hallands läns yttrande över preliminära förslag till jakttidsändringar innehåller ett flertal slutsatser baserade på egna agendor och tyckande av föredragande tjänsteman. Att införa jaktförbud på rapphöna är det mest allvarliga, skriver tidigare ordförande i Jägareförbundet Halland, Boo Å Wallén.
ANNONS ▼