”Obegripligt” – Glöersen om ”Verkets” utspel om åtlar

Värmland (JJ) Jägareförbundets Gunnar Glöersen är kritisk till Naturvårdsverkets senaste argument för förbud för björnhund att ta upp spår vid åtel. – Ett argument som för mig är helt obegripligt, säger Glöersen i Jaktjournalens webbradio.

Förbudet mot att björnhundar tar upp spår vid åtel har kommit till för att skydda honor med ungar, hävdar Naturvårdsverket. Obegriplgit argument, tycker Gunnar Glöersen, rovdjursansvarig på Jägareförbundet. Foto: Gettyimages

Naturvårdsverkets handläggare Per Risberg förklarade i ett webbradioinslag tidigare på måndagen, att förbudet handlar om att skydda honor med ungar. Hör intervjun med Per Risberg här.

Man vet inte om björnhonor besöker åtlar oftare än andra björnar.

Gunnar Glöersen har inte hört argumentet förut och kallar det obegripligt.

 

Mikael Moilanen
mikael.moilanen@jaktjournalen.se
070 – 744 18 21
ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Läraren som demonstrerade med Djurfront har lämnat sitt jobb

Folkhögskoleläraren som demonstrerade med Djurfront utanför Kupolen i Borlänge har lämnat sin tjänst på Brunnsviks folkhögskola. – Han jobbar inte på skolan längre, säger socialdemokratiska riksdagsledamoten Maria Strömkvist, som är styrelseordförande på skolan.

Överklagar igen och försöker stoppa skyddsjakt på varg

Svenska Rovdjursföreningen strider i domstolarna och driver opinion för att stoppa skyddsjakt på varg. I ärendet med jakten på en varg i Östergötland har föreningen fått nej av förvaltningsrätten och hovrätten en gång. Nu har de skickat in en ny överklagan.

Nytt beslut: Det blir Stövar-SM för harhundar i år

Svenska stövarklubbens centralstyrelse har beslutat att Stövar-SM för harhundar ska genomföras på senhösten, trots coronapandemin. – Vi tar god höjd för vad Folkhälsomyndigheten och Kennelklubben uttalat, säger Gunnar Pettersson i styrelsen.
ANNONS ▼