Nytt vargpar i Malung

Malung (JJ) Malungsborna är upprörda över myndigheterna som de anser väntat för länge med att bekräfta att det finns ett nytt vargpar i Malung.

Byborna i Böle och västra Utsjö har länge misstänkt att det finns varg på trakten. Någon bekräftelse har man dock inte fått från länsmyndigheterna.
Nu är det fastslaget att ett vargpar etablerat sig väster om Malung i trakterna av Kappsjö och Håberget. Eftersom det handlar om ett vargpar är det troligt att det blir en föryngring i området till våren. Ytterligare en ensam varg har varit i samma trakter.

AKTUELLT

Klövvilts-SM för beaglarna blev en succé

Ödeshög (JJ) Alla deltagande beaglar gick till pris och nio av elva startande hundar genomförde dubbla prisdrev. I går genomförde Svenska Beagleklubben för första gången någonsin klövvilts-SM, och det blev verkligen den succé klubben hoppats på.

Krönika: TV:s I rovdjurens spår – ”riktig göggelmögga”

Fagersta (JJ) Hos Sveriges Television ska medarbetarna vara opartiska. Det gäller dock inte rovdjur i allmänhet och varg i synnerhet. På bästa sändningstid serveras nu svenska folket superpartisk "göggelmögga-journalistik" när Anders Lundin åker runt I rovdjurens spår, skriver Jaktjournalens Mikael Moilanen i den här krönikan.

Annonser