Nytt vargangrepp i Sjundareviret

Gnesta (JJ) I går upptäcktes ett nytt vargangrepp på den hårt drabbade fårgården Molstaberg i Sörmland. Det är det sjunde angreppet på egendomens djur sedan i somras.

Angreppet inträffade under natten till onsdagen den 4 november på Molstabergs gård som ligger i det nyetablerade Sjundareviret, på gränsen mellan Stockholms och Södermanlands län. Två tackor och två lamm har dött i samband med angreppet.

Personal från Stockholms länsstyrelse var på plats och konstaterade skadorna samt bekräftade att det rörde sig om varg.

I Sjundareviret sköts nyligen en vuxen vargtik med stöd av paragraf 28. En förundersökning om grovt jaktbrott har inletts.

AKTUELLT

Skarp kritik mot polisens hantering av vapenärenden

Linköping (JJ) Polisprofessor Stefan Holgersson riktar skarp kritik mot polisens myndighetsutövning i vapenärenden. I en forskningsrapport kommer han fram till att polisen klipper och klistrar i lagtexter och inte lägger fram uppgifter som talar till klagande personers fördel.

Vi är Jaktjournalen: Kristofer jagar gås professionellt

Kungsbacka (JJ) Jaktjournalen hade inte varit något utan alla våra duktiga medarbetare. Men vilka är de och vad jagar de helst när de inte skriver och fotar för vår räkning. Nu i juli tar vi tempen på personerna bakom kulisserna. Idag är det Kristofer Hanssons tur.

Jakstuga på muséum

Östergötland (JJ) På Lantbruksmuséet i Ljusfallshammar har jaktstugan upphöjts till museiföremål.

Annonser