Nytt vargangrepp i Sjundareviret

Gnesta (JJ) I går upptäcktes ett nytt vargangrepp på den hårt drabbade fårgården Molstaberg i Sörmland. Det är det sjunde angreppet på egendomens djur sedan i somras.

Angreppet inträffade under natten till onsdagen den 4 november på Molstabergs gård som ligger i det nyetablerade Sjundareviret, på gränsen mellan Stockholms och Södermanlands län. Två tackor och två lamm har dött i samband med angreppet.

Personal från Stockholms länsstyrelse var på plats och konstaterade skadorna samt bekräftade att det rörde sig om varg.

I Sjundareviret sköts nyligen en vuxen vargtik med stöd av paragraf 28. En förundersökning om grovt jaktbrott har inletts.

AKTUELLT

Svårt vargbiten älg avlivad i Värmland

En älg som sargats svårt av vargar avlivades på onsdagen strax öster om Karlstad. – Den blödde väldigt och hade svåra bettskador, berättar Jägareförbundets ordförande i Värmland, Anders Olsson.

Inrikesministern svarar undflyende om skytteverksamheters framtid

Polisen arbetar med en ny policy som avser besiktning av skjutbanors tävlingsstationer. Blir riktlinjerna som de ser ut i dag verklighet kommer många skytteklubbars verksamhet försvåras. Inrikesminister Mikael Damberg svarar undflyende på Sten Berghedens skriftliga fråga om konsekvenserna av förslaget.

Kalle utbildar jägare i den ”skitigaste jakten”

– En del kursdeltagare inser att de aldrig kommer att jaga säl. Det här är nog den skitigaste jakt man kan tänka sig. Det säger förre jaktvårdskonsulenten Kalle Johansson, som driver säljaktsutbildningar inom nystartade förbundet "Allmogejägarna".

2019 års våtmarksstipendiat korad

Ett gediget arbete med våtmarker för att gynna fåglar som lever i denna biotop premieras varje år, genom Våtmarksstipendiet. I år landade stipendiet i Västergötland.

Annonser