Nytt svenskt rekord på björn | Jaktjournalen
Just nu:
Annons
2 år sedan björnjakt 2019
Foto: Johan Bissmark
Nytt svenskt rekord på björn
En björn på 225 centimeter och 352 kilo har fällts i Arjeplog i veckan. Det ska vara svenskt rekord och skytten heter Simon Blind, 31.
Simon Blind har fällt den största björnen i modern tid enligt Statens Veterinärmedicinska Anstalt. Björnen vägde 352,1 kilo besiktigad och var 225 centimeter lång. Tisdagen 27 augusti skulle Simon och en kompis ut på björnjakt. Kompisen blev tvungen att jobba, men Simon fick låna hans hundar och gav sig ut ensam. – Jag letade efter skit och spår men såg ingenting till en början. När jag sedan släppte hundarna såg jag på en pejl att de fått upp ett spår och drev något mot mig. De började skälla och rörde sig 50 meter mot mig, sedan stod de still och fortsatte 50 meter igen, säger Simon till SVT.

Uppskattade vikten till 200 kilo

Simon trodde först att hundarna drev älg, men när björnen var 30 meter ifrån honom såg han vad det var och sköt. Efter skottet ringde Simon länsstyrelsen. Han hade fortfarande inte uppfattat hur stor björnen var, men säger till SVT att när han skulle få ner björnen i pulkan så började det gå upp för honom. – Jag var tvungen att använda mig av fyrhjulingen för att orka, säger han till SVT. Den tidigare rekordnoteringen skall vara 338 kg. En björn som sköts i Risede, Jämtland 1983.

FLER ARTIKLAR PÅ SAMMA ÄMNE

  SENASTE NYTT

   VAPENTEST

    RECEPT

     FLER NYHETER

      Få koll på alla nyheter – aktivera notiser i din webbläsare
      Jag vill testa!