Nytt skyddsjaktsbeslut på lo

Borås (JJ) Länsstyrelsen i Västra Götaland beslutade i fredags om skyddsjakt på ett lodjur norr om Borås, i trakterna av Hedared, efter upprepade fårattacker.

Fårägare har sedan i sommras haft problem med lodjur som rivit får. Detta har fortsatt under hösten och vintern vilket nu resulterat i att länsstyrelsen i Västra Götaland beslutat om skyddsjakt på ett lodjur.

– Vi har haft uppe en kamera som visar att det är samma lodjur, en hane som ligger bakom attackerna, berättar Anita Bergstedt, vid länsstyrelsen.

Jägare i området som är cirka 1,5 mil x 2 mil stort informerades i fredags. Jakttiden är mars månad ut.

Även i Hyssna fortsätter skyddsjakten på ett annat lodjur som rivit ett stort antal får. I brist på spårsnö har jakten varit resultatlös. Även i Hyssna får man skyddsjaga mars månad ut.

AKTUELLT

Jägare fann fullt utvecklat foster i dovhind

Västsverige (JJ) Ett jaktlag i Västsverige blev minst sagt konfunderade när de på en jakt i helgen passade en dovhind. De fann nämligen ett fullt utvecklat foster i henne. Med andra ord skulle hon kalva nu i dagarna, omkring tre månader senare än normalt.

Livet utan Klarna kan bli bra för Fritid och Vildmark

Piteå (JJ) Telefonerna har gått varma hos Fritid och Vildmark sedan det offentliggjordes att Klarna sagt upp deras avtal. – Vi får fått jättemånga stöttande samtal och erbjudande från sju-åtta andra företag som vill hitta kreditlösningar för våra kunder, berättar Seved Wiklund.

Annonser