Nytt nummer

Nytt nummer ute nu

Hur står det till med jaktlusten? Om oväder mot all förmodan har gjort dig lite jaktljum, ordinerar JJ:s icke legitimerade läkare, det senaste numret av Jaktjournalen för att råda bot på saken!

Kom ihåg att det är kul när det går bra för andra. Inte bara hundar, och andras hundar utan andra jägare.

4 älgar på 3 dagar

Vi drar i gång tidningen med ett älgjaktsreportage som får en att undra vad Tim Levin har i fickorna. I fjol var han på sina första älgjakt och kammade hem fyra älgar på tre dagar. En underbart udda berättelse om jakten på den udda tiotaggaren.

En som också haft en synnerlig jaktlycka och förvaltat sina chanser väl är Tobias Härnström från Vänersborg. Bockjaktspremiären blev ett minne för livet när han fällde sitt livs bock.

Nyhetssidorna är som vanligt vassa, och innan vi ens kommit halvvägs in i tidningen kommer tipsen om hur du blir en bättre drevskytt. Är du redan fullärd för du blunda dig förbi dom sidorna.

Bosniska stövare

I Askersund har bosniska stövare, Bosanski ostrodlaki gonic barak, samlat jaktkollektivet Gringubben. Det står vildsvinsjakt på schemat, sen var det kronhjort men så dyker det upp en älg. Det är bra ös i kombijakten.

På Koberg är det dags för JJ-vinnaren Lars Dahlström att jaga med Jaktjournalens tidigare chefredaktör Holger Nilsson. Förväntningarna är höga och det blir åtta upptag i första såten.

Månadens hund är den korthåriga vorstehen SE JCH SE VCH Tappra Swipp. Hunden döptes om till Vouri, som betyder fjäll och nu, två och halvt år senare, råder ingen tvekan om att namnvalet var rätt. Vouri bemästrar elementet till fullo och är redan svensk jaktchampion på underlaget.

17 björnar

I Hälsingland avslutas björnjakten i reportageform. Jaktlaget har haft en otrolig höst – totalt fälldes 17 björnar för kenneln Plottpower’s hundar denna säsong.

Vapentestare Thomas Eriksson har lagt vantarna på Sako 90 varmint. En förbättrad utveckling av 85:an, utlovar han.

I Vilt kök har Mikael Grennard dykt djupt ner i grytorna, vad passar annars på hösten. Men han tycker också det är dags att våga lite mer.

Fjällveterinären Anna Pamuk kommer som vanligt med goda råd. I detta nummer av Jaktjournalen tipsar hon om hur du med massage gör din hårt arbetande jakthund starkare.

Massor av läsning. Skitjakt på er!

Har du inte redan tidningen? Teckna en prenumeration på Sveriges största oberoende jakttidning här!