Nytt nummer

Nytt nummer ute nu!

Bockjakten har passerat och nu frossar vi i högviltsjakt. Häng med på både björn- och älgjakt.

Valet var enkelt när en av jägarna på morgonen hittade färsk björnskit. Läget måste tas tillvara på även om det var tänkt att dagens skulle vigas till älgjakt. Men det visar sig att det ena inte utesluter det andra. Det skäller på flera håll i skogen – både älg och björn.
Vår med arbetare Tommy Östlund tar med oss på en kanondag i Lillhärdal.

Björntäta skogar och tomma fjäll

I Edsbyn är det ett sammansvetsat gäng som jagar björn varje år. Men frågan är om det någonsin blir en jakt som kan mäta sig med fjolårets? Det blir jaktdagar utöver det vanliga i ett saftigt reportage.

Längre norr ut har fjällen blivit helt tomma på inresta jägare och vitorna har blivit vita och lite knepigare att hitta. Då rivs far och son Burck som bäst. Jakten ställer höga krav på hagelskytte och hundar, och här räknas inte jaktlyckan i antalet fåglar utan i upplevelse och kunskap.

50 års älgjaktsminnen

Jaktjournalens mångåriga medarbetare Roger C Åström lyssnar på ståndskall när jaktminnen sveper över honom. Nästan 50 år har han jagat på samma mark och herregud så många älgar som passerat. Roger tar oss med på älgjakter i ”Den egyptiska köttgrytan”.

Nyheter & tester

Som vanligt bjuder Jaktjournalen på så mycket mer. Vapentestare Thomas Eriksson har testat den av myndigheter omtvistade Tikka T3X Tac A1.

Veterinär Anna Pamuk går igenom hur hundens hörsel påverkas av skott och Mikael Grennard som utmanar oss i köket, har länsat frysen på vilda fåglar.

Givetvis är nyhetssidorna fullspäckade och utöver det bjuder vi på fler jaktupplevelser, utrustningsnyheter, troféälgar, tillbehör till jaktradion och…

… och hur gör man när man förlagt nyckeln till vapenskåpet eller glömt koden?

Mycket nöje!

logo
Jaktjournalen