Nytt nummer

Nytt nummer ute nu!

Att bockjaktspremiären den 16 augusti är startskottet på jaktsäsongen för många jägare är ett faktum. I nummer åtta av Jaktjournalen frossar vi bockjakt och allt som hör den till. Men det blir också duvjakt med kula, samt allt om årets nya hundpejlar.

Den som förbereder sig noggrant, gör hemläxan och har tålamod ökar sina chanser att lyckas. Tobias Löfgren slarvar inte i jakten på en medaljbock, i ett reportage av JJ:s medarbetare, bocknörden Joakim Martinsson.

Martinsson kommer också med grundläggande tips för att locka bock. Dessutom bjuder han på en guide hur du själv kan bedöma din råbockstrofé för att se om det kan löna sig att få den inmätt.

Vi på redaktionen kan konstatera att guiden funkar. Martinsson fick bild, mått och vikt på ett råbockshorn som en av tidningens medarbetare fällt. När bocken sedan mättes in av Svenska Jägareförbundet, diffade det endast två poäng från Joakim Martinssons beräkning.

Bland alla erfarna och inbitna bockjägare har vi ett reportage med Frida Anderberg som är på jakt efter sin allra första råbock. Hon är i gott sällskap – Jaktjournalens mycket jaktstarka medarbetare Jessica Carlander dokumenterar jakten.

Vi listar också var de största inmätta bockarna 2022.

Dessutom blir det tips om skjutstöd för säkrare skott på jakten. På utrustningssidorna är det som vanligt Roger C Åström som kommer med produkttips för jägare.

Duvor, björnar och hundpejlar

Jaktjournalens nya medarbetare Emilia Sundströms första reportage hittar du också i nummer åtta. Hon berättar hur det gick till när den 22-åriga och välkända forskningsbjörnen Abborrgina slutligen misslyckades med att lura jägarna.

I norr har JJ:s Jonas seger gett sig ut på toppfågeljakt i augusti. Det ska jagas ringduva med kula!

Månadens hund är en stövare med rovdjursintresse, finska stövaren Sally med husse Mikael Karlström.

Det blir sex sidor pejlspecial – med information om årets nya hundpejlar.

Vapentestet Blasers moderna Kipplauf K95.

Mycket nöje!