Annons
Nytt nummer ute! - Jaktjournalen
Senaste nytt:
Annons
1 månad sedan jaktjournalen
Nytt nummer ute!

Häng med på vargjakt i Snösjöreviret, älgjakt i hjärtat av Värmland och Stövar-SM för harhundar i Strömsund. Eller djupdyk i våra nyhetssidor, produkttester och tips för vinterjakten.

Ett vitt täcke har lagt sig över stora delar av landet och bjuder på så väl fin spårsnö som stora utmaningar.
Ska du skida på jakten, missa inte vår guide hur man väljer rätt skida. På utrustningssidorna hittar du allt från snökamouflage till underställ i ull och andra prylar som vi jägare har nytta av.

Jaktglädje

Vår medarbetare Tommy Östlund har gjort ett stort reportage om vargjakten i Snösjöreviret. Finska stövare, rysstövare, blandhundar och foxhounds finns representerade. Om det är något som kommer vara viktigt i framtiden är att det finns hundar för licensjakt på varg, skyddsjakt och trafikeftersök. En samhällsnytta av stora mått är de hundar som kan och vill jaga varg.

Längs Klarälven, strax utanför Munkfors blir det älgjakt i kuperad mark. Första jaktdagen i oktober vill man inte missa.

Ny serie

Jaktjournalens nya serie Vilt kök, har premiär i detta nummer. Det är dags att släppa sargen och lämna komfortzonen när medarbetare Mikael Grennard visar hur man får ut mer av viltet. Under året kommer han ta sig ann allt från förbisedda bitar i slakten, tillagningstekniker och smaksättning.

Nyheter och tips

Vår vapentestare Thomas Eriksson har tagit sig till skjutbanan med en ny Bergara och Jaktjournalens husveterinär Anna Pamuk reder ut hosta hos jakthunden.

På nyhetssidorna kan du bland annat läsa en fördjupning om den omfattande tjuvjakten på älg i Västernorrland, eller hur Socialdemokraterna nu vill stoppa jakten på vårbock i södra Sverige, trots att den infördes av S-regeringen.

Är du sent ute med julklapparna?

Ge bort en prenumeration av Jaktjournalen i julklapp!

FLER ARTIKLAR PÅ SAMMA ÄMNE

  SENASTE NYTT

   VAPENTEST

    RECEPT

     FLER NYHETER

      Missa inga nyheter!

      Prenumerera på vårt nyhetsbrev
      Få koll på alla nyheter – aktivera notiser i din webbläsare
      Jag vill testa!