Nytt misstänkt vargangrepp i Skåne

Natten mot måndagen inträffade en attack mot en fårbesättning norr om Kristianstad. Man misstänker varg.

En misstänkt vargattack mot får har inträffat norr om Kristianstad i Skåne. Karta: Google maps

SVT Skåne rapporterar att länsstyrelsens besiktningsman, David Börjesson, är på väg till gården.

Länsstyrelsens personal misstänker att det just nu finns minst två vargar i Skåne. Det pågår skyddsjakt på en varg i trakterna av Osby och i fredags filmades en varg i Hörby kommun.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Ännu en vargattack mot får i södra Sverige

I helgen inträffade ytterligare en attack mot en fårbesättning i södra Sverige. Länsstyrelsepersonal misstänker att det även denna gång är den fårdräpande tiken från Tönsenreviret i Gävleborg som varit framme.

Big Game läggs ned

Jaktmagasinet Big Game läggs ned. Eventuellt kommer tidningen att återuppstå i framtiden, men nu inriktar sig ägarna på att betala tillbaka pengar till dem som löst prenumerationer men inte fått några tidningar.

Björn som skadsköts i Värmland inte påträffad

Den björn som skadsköts under björnjakten i Värmland har fortfarande inte påträffats. –Jägare släppte släppte hundar på en björn, men den hade då alla fyra hörntänder i behåll, säger Per Larsson på länsstyrelsen.

Sista chansen idag att anmäla sig till Jaga med JJ

Nu är det sista chansen att anmäla sig till utlottningen i Jaga med JJ. Fram till klockan 23 ikväll, den 18 september har du chansen att bli med på gåsjakt i Skåne, drevjakt på rådjur och dovhjort i Trollhättan eller vildsvinsjakt i Göteborg.
ANNONS ▼