Nytt jaktprogram från S

Piteå (JJ) Socialdemokraterna överlämnade under Noliaveckan i Piteå ett nytt jakt-och viltvårdsprogram till Jägareförbundet.

Riksdagsledamot Maria Öberg, Arjeplog, skriver i ett pressmeddelande att man för första gången tagit ett samlat grepp över jakt- och viltvårdsfrågor.
Socialdemokraterna vill i samarbete med jägarna utveckla jakträttigheterna, viltvården och rovdjurspolitiken.
Riksdagsman KG Abramsson, vill markera viltvårdens betydelse och se till att jägarnas får en rimlig ersättning för sina insatser.- Jakten ska vara ekonomiskt och praktisk möjlig för alla att utöva, säger Maria Öberg.

AKTUELLT

Svårt vargbiten älg avlivad i Värmland

En älg som sargats svårt av vargar avlivades på onsdagen strax öster om Karlstad. – Den blödde väldigt och hade svåra bettskador, berättar Jägareförbundets ordförande i Värmland, Anders Olsson.

Inrikesministern svarar undflyende om skytteverksamheters framtid

Polisen arbetar med en ny policy som avser besiktning av skjutbanors tävlingsstationer. Blir riktlinjerna som de ser ut i dag verklighet kommer många skytteklubbars verksamhet försvåras. Inrikesminister Mikael Damberg svarar undflyende på Sten Berghedens skriftliga fråga om konsekvenserna av förslaget.

Kalle utbildar jägare i den ”skitigaste jakten”

– En del kursdeltagare inser att de aldrig kommer att jaga säl. Det här är nog den skitigaste jakt man kan tänka sig. Det säger förre jaktvårdskonsulenten Kalle Johansson, som driver säljaktsutbildningar inom nystartade förbundet "Allmogejägarna".

2019 års våtmarksstipendiat korad

Ett gediget arbete med våtmarker för att gynna fåglar som lever i denna biotop premieras varje år, genom Våtmarksstipendiet. I år landade stipendiet i Västergötland.

Annonser