Nytt jaktföretag i Sollefteå

Nya jaktmöjligheter på kronvilt utanför Sollefteå. Tängsta (JJ) Resele Jakt & Hjort startar upp sin verksamhet utanför Sollefteå. Bakom det nya företagsnamnet står Sara-Britta Edlund och Erik Edlund i Tängsta, som med början redan nu i maj drar igång ett antal aktiviteter med Tängsta hjorthägn som den viktigaste resursen.

Företagets första ”produkt” är jägarutbildning – en intensivkurs för jägarexamen. I maj blir det två kurser med tre dagars teoriutbildning och skjutträning som resulterar i en färdig jägarexamen. Man erbjuder också kurser för dem som redan klarat teoridelen. Man fokuserar i stället på bara rent skytte.

– När det gäller jakt är det naturligtvis viktigt att kunna skjuta. Och det som är viktigast är hållning och hur man håller bössan, säger Sara-Britta Edlund. Därför börjar vi i simulator där man varken har någon rekyl eller de höga smällarna. Sedan går vi vidare till skjutbanan för att testa våra kunskaper och träna vidare. Därefter är det är det dags för skjutprovet.

Delägare Sara-Britta Edlund inne hägnet.

Resele Jakt & Hjort har för närvarande 70 kronvilthindar, ett 50-tal fjolårskalvar och två kronhjortar i hägnet, som är på 33 hektar. Senare i år eller möjligen nästa år kommer det att utökas till 47 hektar. Det är redan nu så stort, att jakten i hägnet blir fullt jämförlig med jakt ”i det fria”. Jakten börjar i augusti och pågår sedan under hela hösten.

Resele Jakt & Hjort kommer också att sälja hjortkött, dels via sin hemsida, som är under konstruktion, dels via lokala butiker och direkt till restauranger.

AKTUELLT

Vad är det för skogsfågel egentligen?

Norrbotten (JJ) Kusinerna Jonte Salomonsson och Joel Salomonsson från Gråträsk och Piteå i Norrbotten är ivriga skogsfågeljägare. I går fällde dock en skogsfågel de aldrig tidigare stött på. Inte ens fågelforskaren Martin Green kan med säkerhet säga vad det rör sig om.

Jägare fann fullt utvecklat foster i dovhind

Västsverige (JJ) Ett jaktlag i Västsverige blev minst sagt konfunderade när de på en jakt i helgen passade en dovhind. De fann nämligen ett fullt utvecklat foster i henne. Med andra ord skulle hon kalva nu i dagarna, omkring tre månader senare än normalt.

Annonser