Nytt fall av dvärgbandmask

Uddevalla (JJ) Ett nytt fall av dvärgbandmask har konstaterats - den här gången i en räv som fälldes i utkanten av Uddevalla kommun.

Det var under veckan kom svaret från SVA att räven var smittad. Det var jägaren Erik Jacobsson som fällde räven i början på december förra året. I det här området sköts en räv för två år sedan som bar på smittan, det var det första kända fallet i landet.

Räven som Erik sköt skickades in till Statens veterinärmedicinska anstalt, SVA, för analys.
– Den såg frisk ut, man kan inte se om räven har dvärgbandmask eller inte. Det är lurigt. Alla rävar som skjuts inom radien av tre mil ska skickas in till SVA, jag var ju i närheten av det området, säger Erik Jacobsson till Bohusläningen/bohuslaningen.se.

Besked väntas om ytterligare två rävar som fällts i samma område. Förra året upptäcktes fyra fall av smittade rävar. Det var två i det område där Erik jagade när han fällde den smittade räven, samt en i Borlänge och en utanför Katrineholm.
Det här rapporterar Bohusläningen/bohuslaningen.se.

AKTUELLT

Jägare fann fullt utvecklat foster i dovhind

Västsverige (JJ) Ett jaktlag i Västsverige blev minst sagt konfunderade när de på en jakt i helgen passade en dovhind. De fann nämligen ett fullt utvecklat foster i henne. Med andra ord skulle hon kalva nu i dagarna, omkring tre månader senare än normalt.

Livet utan Klarna kan bli bra för Fritid och Vildmark

Piteå (JJ) Telefonerna har gått varma hos Fritid och Vildmark sedan det offentliggjordes att Klarna sagt upp deras avtal. – Vi får fått jättemånga stöttande samtal och erbjudande från sju-åtta andra företag som vill hitta kreditlösningar för våra kunder, berättar Seved Wiklund.

Annonser