Nytt beslut i Förvaltningsrätten: Skyddsjakten på varg i Småland får fortsätta

Vid 15-tiden på fredagen kom besked från Förvaltningsrätten i Luleå, att skyddsjakten på en varg i trakterna av Gnosjö, Gislaved och Tranemo får fortsätta.

Fem vargattacker på får har inträffat den senaste tiden i Jönköpings och Västra Götalands län, den senaste natten till fredagen.

Skyddsjakten stoppades den 4 augusti efter överklagan av föreningarna Jaktkritikerna och Nordulv. Men vid 15-tiden på fredagseftermiddagen meddelade Förvaltningsrätten i Luleå kontraorder: Jakten får fortsätta.

– Rätten har tagit ett nytt beslut med anledning av den senaste händelseutvecklingen, att vi hade ett nytt angrepp på en fårbesättning natten mot fredagen, berättar Jens Mattsson, informatör vid länsstyrelsen i Jönköpings län, för Jaktjournalen.

SVT Jönköping har filmat förödelsen i den senast drabbade hagen. 

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Ännu en vargattack mot får i södra Sverige

I helgen inträffade ytterligare en attack mot en fårbesättning i södra Sverige. Länsstyrelsepersonal misstänker att det även denna gång är den fårdräpande tiken från Tönsenreviret i Gävleborg som varit framme.

Big Game läggs ned

Jaktmagasinet Big Game läggs ned. Eventuellt kommer tidningen att återuppstå i framtiden, men nu inriktar sig ägarna på att betala tillbaka pengar till dem som löst prenumerationer men inte fått några tidningar.

Björn som skadsköts i Värmland inte påträffad

Den björn som skadsköts under björnjakten i Värmland har fortfarande inte påträffats. –Jägare släppte släppte hundar på en björn, men den hade då alla fyra hörntänder i behåll, säger Per Larsson på länsstyrelsen.

Sista chansen idag att anmäla sig till Jaga med JJ

Nu är det sista chansen att anmäla sig till utlottningen i Jaga med JJ. Fram till klockan 23 ikväll, den 18 september har du chansen att bli med på gåsjakt i Skåne, drevjakt på rådjur och dovhjort i Trollhättan eller vildsvinsjakt i Göteborg.
ANNONS ▼