Nyöppnad jaktbutik satsar på annorlunda prylar

Lycksele (JJ) De senaste veckorna har dörrarna slagits upp till en helt ny jaktbutik. – Vi vill inte vara en traditionell jaktbutik, vi satsar istället på prylar som man inte hittar hos de stora kedjorna.

Hans Nygårdh och Mats Lindström har nu även öppnat en fysisk butik i Lycksele.

Z-aim AB i Lycksele har länge tillhört en av landets största jaktbutiker på nätet. Nu har man utökat verksamheten och för två veckor sedan ”smygöppnade” man även en fysisk butik på Björnstigen i Lycksele.
– Vi har länge funderat på detta och nu tycker vi att det är rätt tid. Utan att vi egentligen har skyltat med butiken har vi redan många kunder som kommer in och handlar, berättar ägarna Mats Lindström och Hans Nygårdh.

Butiken kommer att skilja sig från de traditionella stora butikskedjorna inom jaktbranschen. Här satsar man på produkter som inte finns på andra ställen.

– Vi är störst i Europa på lockmedel och en del tillverkar vi också själva. Även vår egenutvecklade laserdesignator väcker intresse i butiken, säger Mats Lindström.

Z-aim är också mycket stora på åtelkameror och förutom jägarna återfinns även länsstyrelser, polis och militär som kunder.

– En del produkter som vi har i butiken testar vi på kunderna och verkar det intressant kommer vi sedan att lägga ut dem även i vår webbutik. Vi vill att det ska vara spännande att besöka butiken och vi är optimistiska. Jaktturismen är stor i området och under sommaren turistar 2 000 norrmän varje dygn i Lycksele, säger Mats och Hans.

Förutom den jaktliga inriktningen i butiken kommer man nu även att utöka fiskesortimentet.

AKTUELLT

Svårt vargbiten älg avlivad i Värmland

En älg som sargats svårt av vargar avlivades på onsdagen strax öster om Karlstad. – Den blödde väldigt och hade svåra bettskador, berättar Jägareförbundets ordförande i Värmland, Anders Olsson.

Inrikesministern svarar undflyende om skytteverksamheters framtid

Polisen arbetar med en ny policy som avser besiktning av skjutbanors tävlingsstationer. Blir riktlinjerna som de ser ut i dag verklighet kommer många skytteklubbars verksamhet försvåras. Inrikesminister Mikael Damberg svarar undflyende på Sten Berghedens skriftliga fråga om konsekvenserna av förslaget.

Kalle utbildar jägare i den ”skitigaste jakten”

– En del kursdeltagare inser att de aldrig kommer att jaga säl. Det här är nog den skitigaste jakt man kan tänka sig. Det säger förre jaktvårdskonsulenten Kalle Johansson, som driver säljaktsutbildningar inom nystartade förbundet "Allmogejägarna".

2019 års våtmarksstipendiat korad

Ett gediget arbete med våtmarker för att gynna fåglar som lever i denna biotop premieras varje år, genom Våtmarksstipendiet. I år landade stipendiet i Västergötland.

Annonser