Nyöppnad jaktbutik satsar på annorlunda prylar

Lycksele (JJ) De senaste veckorna har dörrarna slagits upp till en helt ny jaktbutik. – Vi vill inte vara en traditionell jaktbutik, vi satsar istället på prylar som man inte hittar hos de stora kedjorna.

Hans Nygårdh och Mats Lindström har nu även öppnat en fysisk butik i Lycksele.

Z-aim AB i Lycksele har länge tillhört en av landets största jaktbutiker på nätet. Nu har man utökat verksamheten och för två veckor sedan ”smygöppnade” man även en fysisk butik på Björnstigen i Lycksele.
– Vi har länge funderat på detta och nu tycker vi att det är rätt tid. Utan att vi egentligen har skyltat med butiken har vi redan många kunder som kommer in och handlar, berättar ägarna Mats Lindström och Hans Nygårdh.

Butiken kommer att skilja sig från de traditionella stora butikskedjorna inom jaktbranschen. Här satsar man på produkter som inte finns på andra ställen.

– Vi är störst i Europa på lockmedel och en del tillverkar vi också själva. Även vår egenutvecklade laserdesignator väcker intresse i butiken, säger Mats Lindström.

Z-aim är också mycket stora på åtelkameror och förutom jägarna återfinns även länsstyrelser, polis och militär som kunder.

– En del produkter som vi har i butiken testar vi på kunderna och verkar det intressant kommer vi sedan att lägga ut dem även i vår webbutik. Vi vill att det ska vara spännande att besöka butiken och vi är optimistiska. Jaktturismen är stor i området och under sommaren turistar 2 000 norrmän varje dygn i Lycksele, säger Mats och Hans.

Förutom den jaktliga inriktningen i butiken kommer man nu även att utöka fiskesortimentet.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Så uppskattar du älgens vikt – utan att väga hela kroppen

Vad väger älgen? En fråga som är mycket vanlig när jägarna transporterat den fällda älgen till slakteriet och slakten ska starta. Eftersom älgen ska hänga för mörning före styckning kan det vara svårt att väga hela älgen. Men det finns knep för att uppskatta vikten utan att väga hela älgen.

Reidar sköt sitt livs älg

Reidar Hansen sköt sitt livs älg i lördags. – Jag lämnade korven på elden och sprang efter hund och älg, berättar Reidar och skrattar högt.
ANNONS ▼

Annonser