Nyöppnad jaktbutik satsar på annorlunda prylar

Lycksele (JJ) De senaste veckorna har dörrarna slagits upp till en helt ny jaktbutik. – Vi vill inte vara en traditionell jaktbutik, vi satsar istället på prylar som man inte hittar hos de stora kedjorna.

Hans Nygårdh och Mats Lindström har nu även öppnat en fysisk butik i Lycksele.

Z-aim AB i Lycksele har länge tillhört en av landets största jaktbutiker på nätet. Nu har man utökat verksamheten och för två veckor sedan ”smygöppnade” man även en fysisk butik på Björnstigen i Lycksele.
– Vi har länge funderat på detta och nu tycker vi att det är rätt tid. Utan att vi egentligen har skyltat med butiken har vi redan många kunder som kommer in och handlar, berättar ägarna Mats Lindström och Hans Nygårdh.

Butiken kommer att skilja sig från de traditionella stora butikskedjorna inom jaktbranschen. Här satsar man på produkter som inte finns på andra ställen.

– Vi är störst i Europa på lockmedel och en del tillverkar vi också själva. Även vår egenutvecklade laserdesignator väcker intresse i butiken, säger Mats Lindström.

Z-aim är också mycket stora på åtelkameror och förutom jägarna återfinns även länsstyrelser, polis och militär som kunder.

– En del produkter som vi har i butiken testar vi på kunderna och verkar det intressant kommer vi sedan att lägga ut dem även i vår webbutik. Vi vill att det ska vara spännande att besöka butiken och vi är optimistiska. Jaktturismen är stor i området och under sommaren turistar 2 000 norrmän varje dygn i Lycksele, säger Mats och Hans.

Förutom den jaktliga inriktningen i butiken kommer man nu även att utöka fiskesortimentet.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Vinn tre dagars jakt i Ströms Vattudal

Drömmer du om att få uppleva älgjakt när den är som bäst. Tveka då inte att anmäla dig till Jaktjournalens Vinnarjakt i Ströms Vattudal, Jämtland, i slutet av september. Vi lottar ut fem platser till våra prenumeranter.

Finska rakrepetern Lynx testas

Finska studsaren Lynx TD15 är en rakrepeter med en enkel men ytterst smart konstruktion. Pipan, fram- och bakstock har separata fästen i ett fräst och slipat aluminiumblock. Att lossa kolven med pipan fast i lådan gör att träffläget förblir orubbat.

I hårkorset: Var är jägarna i vapendebatten?

Vi jägare och sportskyttar utgör inte hotet, men drabbas ändå fatalt. Varför skriker vi inte högre när vår vardag raseras bit för bit. Ett nytt vapendirektiv ska tillämpas i Sverige och under några år har frågan utretts och stötts och blötts. Än så länge finns ingen kvitto på utfallet men om polisen hade fått bestämma
ANNONS ▼

Annonser