Nya skyddsjaktsbeslut på björnar

Östersund (JJ) I slutet av förra veckan fattade länsstyrelsen i Jämtland nya muntliga beslut om skyddsjaktsåtgärder efter björn.

Under valborgsmässohelgen fälldes två björnar under skyddsjakt i Jämtlands län. I torsdags beslutades om skyddsjakter efter två nya björnar, en inom Jijnjevaerie samebys åretruntmarker i Krokoms kommun och en  inom Jovnevaerie samebys åretruntmarker. Redan på torsdags eftermiddag var den ena av björnarna fälld.

 

 

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Stövar-SM för harhundar ställs in på grund av pandemin

Det blir inget SM för harhundar i Värmland i höst. Värmlands Stövarklubb har beslutat att ställa in mästerskapet. – Vi har verkligen vridit och vänt på alternativen men kom fram till att detta är rätt beslut, säger Christer Andersson, ordförande i klubben.

Sunne jaktmässa ställs in

Likt flera andra mässor väljer nu Sunne Jaktmässa att ställa in. – Ingen är mer besviken än vi. Vi hade verkligen sett fram emot att få träffa våra utställare och alla besökare i vackra Rottneros park som vanligt. Framför allt eftersom mässan såg ut att bli den bästa någonsin, men det får bli 2021, säger Bröderna
ANNONS ▼