Nya skyddsjaktsbeslut på björnar

Östersund (JJ) I slutet av förra veckan fattade länsstyrelsen i Jämtland nya muntliga beslut om skyddsjaktsåtgärder efter björn.

Under valborgsmässohelgen fälldes två björnar under skyddsjakt i Jämtlands län. I torsdags beslutades om skyddsjakter efter två nya björnar, en inom Jijnjevaerie samebys åretruntmarker i Krokoms kommun och en  inom Jovnevaerie samebys åretruntmarker. Redan på torsdags eftermiddag var den ena av björnarna fälld.

 

 

AKTUELLT

Kommun och polis oense om hotfull varg

Finland (JJ) Kommunstyrelsen i Vörå och polisen har kommit ihop sig om en närgången och hotfull varg. Polisen beslöt att den inte skulle avlivas och nu har kommunen JO-anmält polisen.

Ingrid 79 år fällde 20-taggare

Strömsund (JJ) Att åldern inte har någon betydelse är Ingrid Ludwig, 79 år, ett levande bevis på. I går fällde hon en riktig drömtjur på 20-taggar i Lillvikens Jaktlag, i norra Jämtland.

Det är den vikbara Tikkan polisen vill stoppa

Umeå (JJ) Andra vapen kan enkelt plockas isär och blir då kortare än Tikka T3 TAC A1. Men det är bössan med den vikbara kolven polisen vill stoppa. Nu ska saken upp i Kammarrätten och hittills har tvisten om Tobias Lindgrens licens kostat honom 74 000 kronor.

Annonser