Nya regler kring vildsvinsjakt?

Osby (JJ) Skånska jägare väntar en hård debatt om nya föreslagna regler för vildsvinsjakt. Under våren har Jägareförbundet och LRF bjudit in till träffar i Osby och Glimåkra för att kolla stämningen bland jägarna i norra Skåne.

Anledningen till träffarna är att Naturvårdsverket lagt ett par förslag som ska underlätta jakten på de snabbt växande vildsvinsstammarna. Naturvårdsverket vill tillåta jakt med fast belysning där det lagts ut åtel.
Verket vill även tillåta jakt med ljusförstärkande kikarsikten och att köttet inte ska behöva hanteras på en godkänd vilthanteringsanläggning.
Jägarna har varit kritiska till förslagen som man inte anser hör samman med den svenska jaktkulturen.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

SVA vill ha hjälp att kartlägga nya fågelvirus

SVA vill ha allmänhetens hjälp att hålla koll på om Sverige nås av fågelvirus som även kan smitta andra människor och djur och som inte funnits här tidigare. Allmänheten uppmanas rapportera döda fåglar som påträffas.

Därför är foxhounden Einar en värdefull varghund

– När jag läste i Jaktjournalen att finnarna jagar varg med hund, brann det till i huvudet på mig: En sådan hund ville jag ha. Det berättar värmländske jägaren Petter som äger american foxhounden Einar som det fällts ett 20-tal vargar för och som just nu hjälper den norska fårnäringen mot varg.
ANNONS ▼

Annonser