Nya kronhjortsområden i Hälsingland

Nordanstig (JJ) Länsstyrelsen har inrättat tre nya kronhjortsområden i Nordanstig i Hälsingland. Områdena är de första och omfattar totalt 87 000 hektar. Jägarna har ansökt om en avskjutning på 27 vuxna djur och kalvar.

Nordanstigs kronhjortsskötselområde är störst med 70 000 hektar där man avser att skjuta 15 vuxna djur och 15 kalvar.
Jättendalsområdet omfattar 9 300 hektar med en avskjutning på fyra vuxna djur och fyra kalvar. I Harmångerområdet som omfattar 7 500 hektar vill jägarna få tillstånd att fälla åtta vuxna djur och fri kalvjakt.
Målsättningen är att skapa en livskraftig kronhjortsstam i de tre områdena.
Länsstyrelsen beslut om områdena gäller i tre år. Under tiden ska stammen observeras för att göra eventuella justeringar i avskjutningen i framtiden.

AKTUELLT

Märkt varg hittad död i norra Värmland

Värmland (JJ) Enligt vad Jaktjournalen erfar har en av vargarna som förra vintern märktes i det så kallade Grenseviltsprojektet hittats död. Uppgifter gör gällande att polisen misstänker illegal jakt.

Klövvilts-SM för beaglarna blev en succé

Ödeshög (JJ) Alla deltagande beaglar gick till pris och nio av elva startande hundar genomförde dubbla prisdrev. I går genomförde Svenska Beagleklubben för första gången någonsin klövvilts-SM, och det blev verkligen den succé klubben hoppats på.

Krönika: TV:s I rovdjurens spår – ”riktig göggelmögga”

Fagersta (JJ) Hos Sveriges Television ska medarbetarna vara opartiska. Det gäller dock inte rovdjur i allmänhet och varg i synnerhet. På bästa sändningstid serveras nu svenska folket superpartisk "göggelmögga-journalistik" när Anders Lundin åker runt I rovdjurens spår, skriver Jaktjournalens Mikael Moilanen i den här krönikan.

Annonser