Nya jägare får chans att jaga älg

Sundsvall (JJ) Ett 20-tal jaktintresserade få chansen att jaga älg i september på en SCA-mark utanför Sundsvall. Jägareförbundet Sundsvall står bakom projektet och förhoppningen är att väcka intresset för jakten och naturen.

För andra året ger nu Jägareförbundet Sundsvallvästra alla intresserade att prova på älgjakt och förhoppningen man har är att få fler intresserade av att komma ut i naturen och lära sig mer om just jakten.

– Det blev ett bra genomslag förra året och därför fortsätter vi i år, säger Sven Norgren, Jägareförbundet, till Dagbladet Sundsvall.Det är män och kvinnor i åldrarna 17-50 år som i dagsläget är anmälda och två av dessa är nysvenskar.  

Jaktområdet på 1 600 hektar upplåts av SCA och jakten kommer att pågå under fyra dagar med start den 7 september. Nytt för i år är att man hoppas kunna skänka eventuell fälld älg till en skola eller äldreboende. Och blir det så att man skjuter en älg så kommer även en styckningskurs att hållas.

Känner man att man skulle vilja prova på att jaga älg kan man mejla till: sundsvallvastra@ live.se så hör de ansvariga av sig.

AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Björnjakten 2018 – Robert Salomonsson tror på Lillen

Dorotea (JJ) Den 21 augusti är det dags för björnjaktspremiär. I år får totalt 284 björnar fällas under licensjakten som får pågå som längst fram tills den 15 oktober. Jaktjournalen har checkat av hur några av Sveriges mer namnkunniga björnjägare förberett sig.

Annonser