Nya hjortjaktsregler

Trelleborg (JJ) För att förstärka skyddet för kronhjortarna har länsstyrelsen i Skåne inrättat två nya kronhjortsområden.

Kronhjorten för en tynande tillvaro i södra Skåne och länsstyrelsen vill lätta på jakttrycket i områdena Tomelilla och sydkusten. Innan områdena upprättades skedde en oreglerad jakt under den allmänna jakttiden. I framtiden kommer jakten att regleras med licenser. För att få en licens måste man ha minst 200 hektar. Markerna måste dessutom vara en kombination av åker- och skogsmark.

AKTUELLT

Naturbevakare ångrar förhastat tjuvjaktsinlägg

När Rovdjursföreningen meddelade att varghanen i Juvbergsreviret sannolikt var tjuvjagad blev det hård tongång i facebooktråden. Naturbevakare Mats Hallin tyckte att "myndigheterna borde sluta dalta med dessa kriminella personer". Problemet är att vargen dog en naturlig död.

Debatt: Hur skulle det bli om alla tar lagen i egna händer?

Lagbrott ska utredas av polis och åklagare, inte av någon slags lynchmobb i media. Men det är extra allvarligt att man misskrediterar polis och åklagarväsendet, eller smutskastar tipsare, anser debattören i sin replik på tidigare debattartikel.

Nya jaktprov på gång i Vorstehklubben

Stenkullen (JJ) De senaste dagarna har det diskuterats flitigt i fågelhundsgrupper på sociala medier. Orsaken är att Vorstehklubben just nu ska ta fram förslag på nya jaktprov med inspiration från Tyskland.

Märkt varg hittad död i norra Värmland

Värmland (JJ) Enligt vad Jaktjournalen erfar har en av vargarna som förra vintern märktes i det så kallade Grenseviltsprojektet hittats död. Uppgifter gör gällande att polisen misstänker illegal jakt.

Annonser