Nya försök att märka vargar i Galvenreviret

GÄVLEBORG(JJ). SkandUlv och länsstyrelsen i Gävleborg ska gå in och försöka märka ytterligare vargar i Galvenreviret.

I början av veckan hade hittills en tik märkts.  
På hemsidan beklagar länsstyrelsen också att man tvingats köra skoter mitt på skogsbilvägar, vilket försvårar vid plogningen.

Länsstyrelsen skriver att de i möjligaste mån följer den policy som finns för fältarbetet – ”att i största möjliga mån undvika att skapa ekonomisk förlust eller merarbete för någon genom vårt arbete. ”

Vidare menar länsstyrelsen att det inte alltid är möjligt att köra på sidan av vägen, beroende på vilka snöförhållanden som råder. Man menar att det inte alltid går att undvika att köra på skogsbilvägar om man ska utföra uppdraget att inventera de stora rovdjuren i länet, samt vara behjälpliga vid märkningar.

Länsstyrelsen meddelar också att man inte kommer att betala ut någon ersättning för merkostnader, däremot vill man att de som känner sig drabbade hör av sig så att man kan få en överblick över det upplevda problemet.

AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Klarar sig kalven i vinter? Hur många älgar dör?

Fagersta (JJ) – Vi har inte upplevt sådant här väder tidigare. Det går inte att förutse hur många vilda djur som kommer att dö till följd av värmen och torkan. Det säger Jägareförbundets forskningsansvarige, Fredrik Widemo.

Annonser