Ny version: Eftersökt björn i Ockelbo friskförklarad

Ockelbo (JJ) Björnen som antogs ha skadats av tåget i Ockelbo har friskförklarats.

Det var på torsdagsmorgonen som en lokförare slog larm till polisen att en björn blivit påkörd av tåget cirka fem kilometer söder om Ockelbo.

Eftersöksjägare skickades till platsen och fem timmars eftersök genomfördes på torsdagen.

Den uppgift Jaktjournalen fick från polisen i Gävle på fredagsmorgonen, att eftersöket skulle fortsätta, var inte korrekt.

Bedömd som oskadd

Björnen friskförklarades redan på torsdagen då den bedömdes vara helt oskadd.

Eftersöksjägarna släppte hundar och fick omedelbart kontakt med björnen, enligt Per Strömbäck, polis och regionansvarig för eftersöksjägare.

– Det fanns inget blod och inget hår på olycksplatsen. Hundarna fick direktupptag och man hade kontakt med björnen i cirka en mil, under fem timmar. Björnen uppförde sig helt normalt, sprang helt normalt, och man bedömde den som oskadd, säger Per Strömbäck.

Mikael Moilanen
mikael.moilanen@jaktjournalen.se
070 – 744 18 21
ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Sätt jaktlig guldkant på karantänen

En influensa lamslår vårt samhälle, prövar vår empati, ekonomi och vår förmåga att ta ansvar. På många håll är det svettigt värre. I karantäntillvaron kan vi jägare fylla vår tid med mening genom att fortsätta göra det vi gillar bäst.

Krieghoff K-80 Pro Sporter

Krieghoff förde tidigare tankarna till dubbelstudsare och drillingar i ”drömklassen”. När nu Krieghoff K-80 Pro Sporter hamnade på ”testbänken” kan jag konstatera att hagelbocken motsvarar alla högt ställda förväntningar. Krieghoff K-80 har en stabil och ökande marknad i USA och Storbritannien bland lerduveskyttarna. Och dessutom en mycket positiv utveckling även i Norden.
ANNONS ▼