Ny verksamhetschef för Jaktia

Lars Martinsson, har fått lämna sin befattning som VD för Jaktia AB, landets största butikskedja för jakt-fiske och friluftsliv. Till ny verksamhetsledare har styrelsen utsett Magnus Olsson.

Lars Martinsson tillträdde som VD år 2004. Han är även delägare i företaget som har ett 30- tal butiker i landet.
Förra veckan beslutade styrelsen att tillsätta Magnus Olsson som verksamhetsledare för företaget. Olsson har tidigare arbetat som VD för EM Home och varit nordisk marknadschef för Stadium.

– Styrelsens beslut är en angelägnhet mellan styrelsen och Martinsson, säger Lars Bergqvist, styrelseordförande i Jaktia AB.

– Det är definitivt ingen kris i Jaktia, säger Berqvist. Orsaken till styrelsens beslut är att arbetet mellan Martinsson och styrelsen inte fungerat. Det är styrelsens ansvar att se till att företaget fortsätter att utvecklas i rätt riktning, säger Lars Bergqvist.

Jaktia AB ägs till 47 procent av Investmentbolaget Profura, Lars Martinsson äger 37 procent.

AKTUELLT

Skarp kritik mot polisens hantering av vapenärenden

Linköping (JJ) Polisprofessor Stefan Holgersson riktar skarp kritik mot polisens myndighetsutövning i vapenärenden. I en forskningsrapport kommer han fram till att polisen klipper och klistrar i lagtexter och inte lägger fram uppgifter som talar till klagande personers fördel.

Annonser