Ny vd på Chevalier

Göteborg (JJ) Jaktklädesförtaget Chevalier får ny vd. Med bakgrund från stövelföretaget Tretorn tar Johan Lind över rodret.

Johan Lind börjar som vd till hösten och bolaget ska nu vidareutvecklas ska skapa organisk tillväxt, skriver tidningen Habit.

– Att leda Chevalier mot något nytt, men samtidigt behålla dess klassiska jaktprofil ska bli väldigt spännande. Rollen kombinerar det jag tycker är roligt och det jag är bra på, och det är en naturlig fortsättning på min bakgrund inom konfektion och jakt, säger Johan Lind.

För Johan Lind är jakt ingen ny arena. Även om han de senaste två åren varit vd på ett fastighetsbolag har han tidigare jobbat som försäljningschef på Tretorn Sverige och riktat in sig på jakt och friluftssortimentet.

Nuvarande vd för Chevalier, Lars Björkman känner sig trygg i valet av ny vd.

– Johan har med sin bakgrund både ambitionerna och möjligheterna att leda och vidareutveckla Chevalier. Han har dessutom en stark entreprenörskraft som tilltalade oss, säger han.

AKTUELLT

Kommun och polis oense om hotfull varg

Finland (JJ) Kommunstyrelsen i Vörå och polisen har kommit ihop sig om en närgången och hotfull varg. Polisen beslöt att den inte skulle avlivas och nu har kommunen JO-anmält polisen.

Ingrid 79 år fällde 20-taggare

Strömsund (JJ) Att åldern inte har någon betydelse är Ingrid Ludwig, 79 år, ett levande bevis på. I går fällde hon en riktig drömtjur på 20-taggar i Lillvikens Jaktlag, i norra Jämtland.

Det är den vikbara Tikkan polisen vill stoppa

Umeå (JJ) Andra vapen kan enkelt plockas isär och blir då kortare än Tikka T3 TAC A1. Men det är bössan med den vikbara kolven polisen vill stoppa. Nu ska saken upp i Kammarrätten och hittills har tvisten om Tobias Lindgrens licens kostat honom 74 000 kronor.

Annonser