Ny vargattack utanför Falun – fem får dödade

Ännu en vargattack har inträffat i Falu kommun. Fem får dödades i Linghed.

Fem får hittades på måndagen döda i Linghed, någon mil fågelvägen från Yttertänger där en drevervalp dödades i onsdags. Arkivbild: Mikael Moilanen

Dalarnas Tidningar, DT, skriver att djurägaren förlorat fem bagglamm och att länsstyrelsens besiktningsman, Arne Söderberg, inte direkt förstod att det var en vargattack. Han tyckte att bettskadorna på fåren var för ”taffligt” gjorda.

– Jag skulle tro att det handlar om en ensam yngre varg som inte lärt sig fullt ut vilket som är det mest effektiva sättet att döda på, säger Söderberg till DT.

Nära attacken mot drevervalp

Jaktjournalen har tidigare berättat om den drevervalp som i onsdags kväll blev hjälbiten av varg bara 20 meter från sin husse. Det skedde i Yttertänger.

– Det har varit en del rapporter. Angreppet på drevern var inte så fruktansvärt långt härifrån, så det skulle kunna vara samma varg, säger Arne Söderberg till DT.

Dela artikeln via e-post

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Överklagade och återfår rätten till vapenlicens

Mannen hyrde in sig i ett magasineringsförråd där han förvarade sina vapen i ett säkerhetsskåp. Det fick Polisen att återkalla hans vapenlicenser, men nu slår Kammarrätten fast att mannen åter är lämplig att inneha vapen.
ANNONS ▼

Annonser