Annons
Ny vargattack i Sörmland - Jaktjournalen
Senaste nytt:
Annons
7 år sedan Järna-Mölnboreviret
Ny vargattack i Sörmland
Gnesta (JJ) På förmiddagen upptäcktes ännu en vargattack vid Molstabergs Gård i Sörmland. Hittills har man hittat fyra vargdödade tackor.
Personal från länsstyrelsen i Sörmland är nu på plats och försöker överblicka skadorna efter nattens vargattack på en fårbesättning tillhörande Molstabergs Gård, strax utanför Gnesta. Det är den andra attacken på 14 dagar. På midsommaraftonens morgon upptäcktes den första, då dödades 26 får och under de följande dagarna var ägarna tvungna att avliva ytterligare tio får som skadats svårt. Totalt dödades alltså 36 får.
Molsta Gård har nu förlorat minst 40 får i vargattacker på 14 dagar.

Molstabergs Gård har nu förlorat minst 40 får i vargattacker på 14 dagar. Foto: Mikael Grennard.

Nattens attack verkar inte vara lika omfattande. Men i skrivande stund har fyra tackor konstaterats vara vargdödade. Totalt äger gården cirka 900 får. Vid förra attacken lät länsstyrelsen sätta upp lapptyg för att avskräcka vargen. En åtgärd som nu visat sig vara verkningslös. Enligt vad Jaktjournalen erfar har länsstyrelsen fått privatbilder på vargtiken som tidigare uppehöll sig i Hölö-området. Bilderna ska visa att vargtiken diat valpar, men det finns inga säkra uppgifter på att vargvalparna lever. I området för vargattacken uppehåller sig en varghane och vargtik som bildat revir och går under arbetsnamnet Järna-Mölnbo-reviret.

FLER ARTIKLAR PÅ SAMMA ÄMNE

  SENASTE NYTT

   VAPENTEST

    RECEPT

     FLER NYHETER

      Missa inga nyheter!

      Prenumerera på vårt nyhetsbrev
      Få koll på alla nyheter – aktivera notiser i din webbläsare
      Jag vill testa!