Ny vargattack i Gimmenreviret

Kungsbacka (JJ) Fem får dödades på en gård i Helgbo utanför Insjön i Dalarna, natten till i går. Fårägaren är helt uppgiven men planerar att lämna in en skyddsjaktsansökan trots att det brukar bli avslag. För tre år sedan, på dagen, utsattes får på gården för en vargattack.

– Jag är både trött och frustrerad av att hela tiden få stånga min panna blodig utan att myndigheterna gör något åt problemet. Det förstör ju hela tiden för oss som vill bo på landsbygden och leva med våra djur. Många jägare kommer säkert att tänka sig för både en och två gånger nu inför älgjakten i nästa vecka, släppa eller inte släppa sina hundar, säger fårägaren till Dalademokraten.

Gården ligger i Gimmenreviret där på senaste tiden flera angrepp skett mot hundar. En hund skadades och en hund dödades nyligen.

Länsstyrelsen har hittills avslagit skyddsjaktsansökningar men trots detta kommer fårägaren ändå skicka in en begäran om skyddsjakt.

– Jag kommer att lämna in en anmälan om skyddsjakt, men det blir väl avslag som vanligt, säger fårägaren till Dalademokraten.

AKTUELLT

Ingrid 79 år fällde 20-taggare

Strömsund (JJ) Att åldern inte har någon betydelse är Ingrid Ludwig, 79 år, ett levande bevis på. I går fällde hon en riktig drömtjur på 20-taggar i Lillvikens Jaktlag, i norra Jämtland.

Det är den vikbara Tikkan polisen vill stoppa

Umeå (JJ) Andra vapen kan enkelt plockas isär och blir då kortare än Tikka T3 TAC A1. Men det är bössan med den vikbara kolven polisen vill stoppa. Nu ska saken upp i Kammarrätten och hittills har tvisten om Tobias Lindgrens licens kostat honom 74 000 kronor.

Vad är det för skogsfågel egentligen?

Norrbotten (JJ) Kusinerna Jonte Salomonsson och Joel Salomonsson från Gråträsk och Piteå i Norrbotten är ivriga skogsfågeljägare. I går fällde dock en skogsfågel de aldrig tidigare stött på. Inte ens fågelforskaren Martin Green kan med säkerhet säga vad det rör sig om.

Annonser