Ny vargattack i Bohuslän

Bara ett 30-tal meter ifrån bostadshuset gick Håkan Larssons får och betade. Trots elstängsel hindrade detta inte vargen från att återigen ta två av hans får i Bohusländska Lane Ryr.

– Ett av djuren hade fått ena låret bortslitet och ett bett i nacken, men det var inte dödande så hon har lidit oerhört, säger en tagen Håkan Larsson, till Bohuslänningen. – Jag hade gärna bjudit på ett lamm om vargen bara hade ätit det, men det är lindandet som är fruktansvärt. Han säger att de övriga djuren i hagen är vettskrämda och sover inte på natten. De står i hopträngda i ett hörn av hagen hela nätterna.
– Sedan sover de på dagarna när de ska beta.
Håkan Larsson har själv svårt att sova på nätterna och försöker vakta sina djur. Han säger att han har ett gevär men det är svårt att sitta på pass.
– Och skjuter man en så finns det väl fler. Det är ohållbart att hålla djur när det är så här.

AKTUELLT

Vill stoppa lodjursjakten

Kalmar/Jönköping (JJ) Svenska Rovdjursföreningen emotsätter sig att fem lodjur får skjutas i licensjakt i vinter i Kalmar och Jönköpings län.

Får dödade av lodjur i Skåne

Skåne (JJ) Två får har konstaterats dödade av lodjur utanför skånska Örkelljunga. – Vi ser lodjur då och då, bland annat på åtelkamerorna, berättar en Jägare.

Laika skjuten – attackerade nötkreatur

Östergötland (JJ) En östsibirisk laika som smitit hemifrån sköts av en jägare när hunden rivit ner en ko i en hage. Händelsen inträffade för en dryg vecka sedan i södra Östergötland.

Naturbevakare ångrar förhastat tjuvjaktsinlägg

När Rovdjursföreningen meddelade att varghanen i Juvbergsreviret sannolikt var tjuvjagad blev det hård tongång i facebooktråden. Naturbevakare Mats Hallin tyckte att "myndigheterna borde sluta dalta med dessa kriminella personer". Problemet är att vargen dog en naturlig död.

Debatt: Hur skulle det bli om alla tar lagen i egna händer?

Lagbrott ska utredas av polis och åklagare, inte av någon slags lynchmobb i media. Men det är extra allvarligt att man misskrediterar polis och åklagarväsendet, eller smutskastar tipsare, anser debattören i sin replik på tidigare debattartikel.

Nya jaktprov på gång i Vorstehklubben

Stenkullen (JJ) De senaste dagarna har det diskuterats flitigt i fågelhundsgrupper på sociala medier. Orsaken är att Vorstehklubben just nu ska ta fram förslag på nya jaktprov med inspiration från Tyskland.

Annonser