Ny vargattack i Avesta

Avesta (JJ) Tio får har dödats av varg vid ett angrepp i Avesta kommun i södra Dalarna.

Gåsmyrenvargarna har slagit till igen. Bild: Hitta.se och Gettyimages

Attacken upptäcktes på tisdagsmorgonen i Nyhyttan i närheten av Knallasbenning. Tio av elva får som djurägaren hade utsläppta hittades döda.

– Vi drog upp en som levde, ur bäcken, berättar Bert Eriksson, besiktningsman på länsstyrelsen i Dalarna.

I juni i fjol dödades 21 får i en vargattack på samma gård. Området ligger inom det så kallade Gåsmyrenreviret och i november dödades fem får på en annan gård i närheten.

Akutstängsel

Vargarna i reviret etablerade sig för ett par år sedan. Djurägaren som drabbats i den senaste attacken har ytterligare cirka 150 får i ladugården och de väntar på att få komma ut.

– Vi ska dit i morgon och sätta upp akutstängsel. Grannen har 50 djur som ska släppas ut, så vi ska sätta upp akutstängsel där också, berättar Bert Eriksson.

Det är hittills inte konstaterat några valpar i Gåsmyrenreviret.

Mikael Moilanen
mikael.moilanen@jaktjournalen.se
070 – 744 18 21
AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Björnjakten 2018 – Robert Salomonsson tror på Lillen

Dorotea (JJ) Den 21 augusti är det dags för björnjaktspremiär. I år får totalt 284 björnar fällas under licensjakten som får pågå som längst fram tills den 15 oktober. Jaktjournalen har checkat av hur några av Sveriges mer namnkunniga björnjägare förberett sig.

Annonser