Ny skyttesimulator för elever på ForshagaAkademin

ForshagaAkademins jakt- och viltvårdsprogram har investerat i en ny skyttesimulator till skolans elever.

Simulatorn ger möjlighet till mängdträning i skytte och träning i bra handhavande av vapen. Eleverna har möjlighet att använda den både i undervisningen och på fritiden.

Skyttesimulatorn är av märket Simway Hunt och kostar mellan 100 000 och 120 000 kronor plus moms beroende på vilka tillval som görs i affären.

Simulatorn på ForshagaAkademien kommer att användas av skolans elever både på lektionstid och fritid. Den kommer också att tas med på mässor där utbildningen är representerad.

– Är man nybörjare i skytte så passar simulatorn perfekt. Vi som lärare och instruktörer kan enkelt se vad eleverna behöver träna på och tillsammans kan vi analysera skott och träff, säger Mats-Ola Johnson som är instruktör på utbildningen, i ett pressmeddelande.

Dela artikeln via e-post

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Sauer och Blaser återkallar ljuddämpare

Häromåret kom Blaser med ny version av R8 med integrerad ljuddämpare i pipan. Även systerföretaget Sauer tog fram en egen version till 404:an. Men efter kondens- och korrosionsproblem uppmanas nu kunder som köpt vapnen att returnera ljuddämparen.

Ny vargattack i Småland natten mot fredagen

Ännu en vargattack mot får inträffade natten mot fredagen vid fårbesättning i Gislaveds kommun. – Sex får dödades och två får saknas, säger Jens Mattsson vid länsstyrelsen i Jönköpings län.

Låst läge om drivande hundar i norsk vargjakt

Bevarandeföreningarna i Norge verkar inte få något gehör från regeringen i kravet på att stoppa användningen av drivande hund vid skyddsjakt på varg. Regeringen ställer sig också kallsinnig till kravet från jägare och djurägare, att drivande hund ska få användas även i licensjakten på varg.

122.000 nya jaktkort på väg

Det var 122.000 jaktkort som blev feltryckta och ännu dröjer det några veckor innan de nya jaktkorten är utskickade. – Det går att ladda ned jaktkortet elektroniskt på Naturvårdsverkets webbsida, säger tjänstemannen Maria Tirike.
ANNONS ▼