Ny rättegång kring dödad varg

Sundsvall/Bollnäs(JJ) I dag tas fallet med Fansenvargen upp i hovrätten. Bland annat ska en expert höras angående den skoter som figurerat i händelseförloppet. Rätten ska även titta på fordonet.

En ny teknisk undersökning har gjorts av skotern, detta har gjorts av experten som ska höras i rätten. Åklagaren menar att skotern använts för att döda vargen.

Två män från Hälsingland åtalades för grovt jaktbrott efter att vargen dödats på sjön Fansen år 2011. Männen nekade till brott.
Snöskoter användes för att jaga vargen, den blev påkörd vid flera tillfällen och en träpåk användes för att döda den.

En man dömdes till fängelse för grovt jaktbrott. Däremot friades den andra mannen.
Rätten menade att det inte fanns något bevis för att det var han som använt snöskoter för att döda vargen. 

Åklagaren vill att den dömde mannen får ett längre fängelsestraff och att den friade mannen döms för grovt jaktbrott. Den dömde mannen vill frias helt eller få ett lindrigare straff.
Det här rapporterar Hudiksvalls Tidning/helahalsingland.se.

AKTUELLT

Ny hundpejl från WeHunt

WeHunt lanserar en ny hundpejl - GPS Plus. Den kommer presenteras på Elmia Game Fair i Jönköping 30 maj – 1 juni. – Vi vågar påstå att detta är den mest kompletta lösningen för hundförare och jaktlag, säger Theodor Storm som är huvudutvecklare och vice VD på WeHunt.

Blaser R8 Silence – inbyggd ljuddämpare

Blaser R8 Silence är det senaste i Blasers R8 familj. Vid en första anblick ser den nya skapelsen en smula klumpig ut och ger ett tungt intryck. Skenet bedrar och efter en stund har ögat vant sig och efter besöken på skjutbanan är habegäret i fullt sving.Blaser R8 Silence är den första serietillverkade jaktstudsaren med ljuddämpningen integrerad i pipan. Men smakar det så kostar det.

Annonser