Ny rättegång kring dödad varg

Sundsvall/Bollnäs(JJ) I dag tas fallet med Fansenvargen upp i hovrätten. Bland annat ska en expert höras angående den skoter som figurerat i händelseförloppet. Rätten ska även titta på fordonet.

En ny teknisk undersökning har gjorts av skotern, detta har gjorts av experten som ska höras i rätten. Åklagaren menar att skotern använts för att döda vargen.

Två män från Hälsingland åtalades för grovt jaktbrott efter att vargen dödats på sjön Fansen år 2011. Männen nekade till brott.
Snöskoter användes för att jaga vargen, den blev påkörd vid flera tillfällen och en träpåk användes för att döda den.

En man dömdes till fängelse för grovt jaktbrott. Däremot friades den andra mannen.
Rätten menade att det inte fanns något bevis för att det var han som använt snöskoter för att döda vargen. 

Åklagaren vill att den dömde mannen får ett längre fängelsestraff och att den friade mannen döms för grovt jaktbrott. Den dömde mannen vill frias helt eller få ett lindrigare straff.
Det här rapporterar Hudiksvalls Tidning/helahalsingland.se.

AKTUELLT

Här vill länsstyrelserna öka vargstammen

Vargstammen ska öka ytterligare i Dalarna, Gävleborg, Västmanland och Västra Götaland. Det är innebörden av det förslag som det mellersta rovdjursförvaltningsområdet offentliggjorde på onsdagen.

LRF vill ha löshundsjakt på vildsvin vår och sommar

Lösa vildsvinshundar hela våren och sommaren. Vårbocksjakt i hela Sverige. Jakt på hjort och rådjur dygnet runt. Det är förslag på nya jakttidsregler från Lantbrukarnas Riksförbund, LRF. – Vi måste göra något åt vildskadorna, säger förbundets jakt- och viltansvarige Anders Wetterin.

Annonser