Ny produkt håller koll på jycken

Kungsbacka (JJ) En helt nyutvecklad produkt ska göra det enklare för hundägare att både hålla koll på hunden så att den inte springer bort men också få info kring hundens hälsa.

En extra livlina om ordinarie pejl skulle gå sönder.

Den 29 mars lanseras produkten Tracy. Produkten med en batteritid på upp till 6 månader, på en laddning och en storlek på 42x37x12 millimeter är världens mest långlivade mini-spårare. Det handlar om en accessoar som man kan fästa på hundens halsband för att sedan kunna följa rörelserna och hundens livsstil via en mobilapp.

I appen kan du spåra din hund på en karta, sätta upp säkerhetszoner samt få meddelande om hunden skulle röra sig utanför det angivna området.

Tracy ger dig även en överblick över din hunds hälsa och dess vardagsvanor genom att analysera rörelsemönster där andning, matvanor, motion och vila utläses.

–  När min flickväns hund sprang bort föddes motivationen att skapa en hundsäker värld. Marknaden har alltid varit redo och äntligen är Tracy färdigutvecklad för att förebygga både rymningar och sjukdomar, säger Artan Mansouri, Grundare och VD på Tracy Trackers i ett pressmeddelande.

Mer info om produkten hittar du här>>

 

AKTUELLT

Skarp kritik mot polisens hantering av vapenärenden

Linköping (JJ) Polisprofessor Stefan Holgersson riktar skarp kritik mot polisens myndighetsutövning i vapenärenden. I en forskningsrapport kommer han fram till att polisen klipper och klistrar i lagtexter och inte lägger fram uppgifter som talar till klagande personers fördel.

Vi är Jaktjournalen: Kristofer jagar gås professionellt

Kungsbacka (JJ) Jaktjournalen hade inte varit något utan alla våra duktiga medarbetare. Men vilka är de och vad jagar de helst när de inte skriver och fotar för vår räkning. Nu i juli tar vi tempen på personerna bakom kulisserna. Idag är det Kristofer Hanssons tur.

Jakstuga på muséum

Östergötland (JJ) På Lantbruksmuséet i Ljusfallshammar har jaktstugan upphöjts till museiföremål.

Annonser