Ny ordförande för Nordisk Safariklub

Tim Anker Wermuth från Holbeck valdes enhälligt till ny ordförande när Nordisk Safariklubs generalförsamling höll årsmöte på Roskilde gods.

Tim Anker Wermuth, ny ordförande i Nordisk Safariklub.

Generalförsamlingen besöktes av närmare 100 av klubbens 2 500 medlemmar. Tim Anker Wermuth valdes till ny ordförande efter att klubbens tidigare ordförande Jens Kjær Knudsen tackat nej till omval efter åtta år på posten.

Tim Anker Wermuth är en erfaren gevärsskytt och är utbildad skytteinstruktör i försvaret. Hans favoritjakt är att jaga i extrem bergsterräng med tält och gevär.

Flemming Rolin från Vittaryd i Sverige blev invald som suppleant på Nordisk Safari klubs generalförsamling. Svenskarna Dan Fridh och Henrik Randers fungerar som kontaktpersoner för klubben.

AKTUELLT

Kommun och polis oense om hotfull varg

Finland (JJ) Kommunstyrelsen i Vörå och polisen har kommit ihop sig om en närgången och hotfull varg. Polisen beslöt att den inte skulle avlivas och nu har kommunen JO-anmält polisen.

Ingrid 79 år fällde 20-taggare

Strömsund (JJ) Att åldern inte har någon betydelse är Ingrid Ludwig, 79 år, ett levande bevis på. I går fällde hon en riktig drömtjur på 20-taggar i Lillvikens Jaktlag, i norra Jämtland.

Det är den vikbara Tikkan polisen vill stoppa

Umeå (JJ) Andra vapen kan enkelt plockas isär och blir då kortare än Tikka T3 TAC A1. Men det är bössan med den vikbara kolven polisen vill stoppa. Nu ska saken upp i Kammarrätten och hittills har tvisten om Tobias Lindgrens licens kostat honom 74 000 kronor.

Annonser