Ny nationell eftersöksförening i Sverige

Sjöbo (JJ) Nyligen skapades Sveriges första nationella eftersöksförening. Tidigare har det i landet funnits enskilda initiativ men nu finns en förening som alla eftersöksekipage i Sverige kan bli medlem i, och som vill samla den gemensamma kompetensen.

Svenska eftersöksekipage ska nu kunna organiseras på nationell nivå i Sveriges eftersöksförening. Foto: Per Jonson
Föreningens målsättning är att skapa och förmedla såväl praktisk som teoretisk kunskap om eftersöksarbetet. Dessutom vill föreningen utveckla eftersöksverksamheten i Sverige när det gäller organisation, ekipage, praxis och renommé.

Det är först och främst omtanken om det vilda och om våra hundar som driver föreningens arbete. Skadade vilda djur skall spåras och avfångas så effektivt och skonsamt som möjligt.

En stor del av föreningens arbete kommer läggas på nätverkande, utbildningar av eftersöksjägare och eftersökshundar. Man siktar på att nå en kvalitetsstandard för eftersök.

Föreningen är obunden och tillhör inte något jägarförbund. Det finns inte heller någon uttalad politisk agenda. Ordförande är Frederik Pedersen från Sjöbo i Skåne som ägnat sig på allvar åt eftersök i femton år.

Sedan tidigare finns det eftersöksföreningar i våra grannländer. Mycket av inspirationen hämtas i från Tyskland som ligger långt fram i arbetet med en organiserad eftersöksorganisation.

AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Älgjaktsvinnarna klara

Kungsbacka (JJ) Varje höst lottar Jaktjournalen ut fem platser till tidningens älgjakt i Ströms Vattudal. Som vanligt är intresset mycket stort. Och de lyckliga vinnarna är…

Annonser