Ny massaker av jakttorn i Jämtland

Östersund (JJ) Nu har ytterligare ett jakttorn förstörts i Jämtland. Det är Sten Paulsson utanför byn Gisselåsen, Bergs kommun, som drabbats den här gången.

Paulsson fick flera hjärtinfarkter under 2012 och som ett sätt att återfå självförtroendet och återgå till ett normalt liv byggde han jakttornet, som nu alltså har vandaliserats.

– Så sent som i fredags i förra veckan var tornet intakt, men sedan har någon varit dit och huggit ner det samt omkullvänt, berättar han.

– När jag kunde bygga jakttornet efter hjärtinfarkterna blev jag väldigt glad och nöjd att jag lyckades med mitt projekt. Men efter den här vandaliseringen känns det naturligtvis inte kul alls.

Jakttornet var byggt av grovt virke på en stabil grund, hade klarat stormen Vidar medan många träd runtomkring blåste ner på marken.

Sten Paulsson tror att gärningsmannen/gärningsmännen använt en yxa för att förstöra tornen och han har även polisanmält vandaliseringen.

Per Thelin vid Jämtlandspolisen tror att någon hade passerat tornet och gett sig på det. Han är tacksam för tips  från allmänheten.

Det här är tredje gången på ganska kort tid som jakttorn förstörts i Jämtland.

AKTUELLT

Finsk seger på nordiska mästerskapen

Luleå (JJ) De finska stövarekipagen tog hem segern både individuellt och i lag när Nordiska Stövarmästerskapet arrangerades första helgen i december av Norrbottens läns stövarklubb.

Annonser