Jaktnyheter

Ny liten pejl från Garmin

Nu lanserar Garmin en ny liten och kompakt handenhet.

Garmin släppte under onsdagen nyheten om en ny pejl - Alpha 10. Det är en kompakt liten historia med funktioner man känner igen från storebrorsan Alpha 200.

"}}

Alpha 10 ska enligt Garmin vara enkel att använda och är mångsidig som fristående enhet. Den kan också paras ihop med en kompatibel smartphone eller surfplatta för förbättrad hundspårning eller en annan kompatibel Garmin-enhet och användas för spårning av andra Alpha användare.

– Alpha 10 ger en unik lösning för hundspårning och träning som kommer väl till pass i ett flertal olika situatione, säger Dan Bartel, global försäljningschef på Garmin i ett pressmeddelande och fortsätter.

– Hunden är vår bästa vän och Alpha 10 kommer att vara din perfekta följeslagare vid dina outdooräventyr, oavsett om du vandrar, jagar eller bara är ute och utforskar omgivningarna med din hund. Dessutom gör den kompakta designen att den är enkel och smidig att ta med.

Alpha 10 väger endast 165 gram och är 6,6 centimeter hög vilket gör den till den minsta och lättaste bland Garmins spårningsenheter. Uppdateringshastigheten på spårningen är 2,5 sekunder och kan spåra upp till 20 hundar. Alpha 10 har både ljud- och vibrationsfunktion för träning. Det inbyggda batterier ska enligt tillverkaren räcka i 40 timmar. Enheten är vattentät enligt klassning IPX7.

Det finns många funktioner på enheten. Den kan paras ihop med Garmins app Explore och du kan använda telefon, smartwatch eller surfplatta för att följa hunden. Du kan para ihop den med de andra pejlenheterna Alpha 100 och Alpha 200 så du kan se var dina kompisar och deras hundar är.

Priset för handenheten kommer enligt Garmin att ligga på 4 499 kronor.