Ny lag drabbar troféfixaren

Kungsbacka (JJ) Den 2 september trädde en ny lag i kraft som gör det betydligt svårare för jägare att få tillgång på väteperoxid till troféblekningen.

Det blir nu lite mer omständligt att bleka jakttroféer.
Vill du bleka skallen rådjurstrofén och har tänkt att använda väteperoxid måste du numera söka tillstånd hos Myndigheten för samhällsskydd och beredskap. Tillstånd behövs för en koncentration över 12 viktprocent.

Från och med den 2 september gäller nämligen nya regler kring hanteringen av vissa kemiska produkter som kan användas för att tillverka sprängämnen. Dessa ämnen kallas sprängämnesprekursorer.

Privatpersoner som redan har köpt och innehar de här produkterna får fortsätta använda dem till och med den 1 mars 2016. 

AKTUELLT

Möttes av död älgtjur i trädgården

Veddige (JJ) När Lisbeth Claessons sambo skulle åka till jobbet upptäckte han en älg som låg och sov i trädgården. Lisbeth väcktes och tillsammans smög de ut med kameran. Älgen visade sig dock inte sova. Intill garageuppfarten låg den fina älgtjuren död.

Älgjakt med välgörenhetstema i Harrsjön

Harrsjön (JJ) Per Jonsson, Strömsund drabbades av cancer före jul 2017. Efter operation och behandling ville Per göra något för de som bor på patienthotellet och sysselsätter sig i dess hobbyverkstad Oasen i Umeå. Med hjälp av SCA styrdes en älgjakt upp med syfte att samla in pengar till Oasen. Det blev ett lyckat arrangemang.

Annonser