Ny jaktmässa i Skåne

Ellinge Game Fair 2018 - så heter Skånes nya jaktmässa som arrangeras den 25-26 augusti på Ellinge Slott.

Redan i fjol arrangerade Elmia Game Fair en mässa på Ellinge Slott. Men Elmia kommer inte att engagera sig i årets mässa. Istället har Jaktgrossisterna och Ellinge tecknat ett samarbetsavtal för genomförande av Ellinge Game Fair – en utomhus jaktmässa på Ellinge Slott där jägaren och jakten står i fokus.

Ellinge Slott kommer i nära samarbete med underleverantören Mattsson Events att stå som arrangör för 2018 års mässa som skall gå i fotspåren av Elmia´s lyckade mässarrangemang 2016. Målsättningen är att mässan skall locka 10.000 besökare över två dagar och därefter skall detta evenemang återkomma vart annat år.

– Vi är väldigt glada över att det blir en repris på den mycket lyckade utomhus jaktmässan på Ellinge Slott, säger Joakim Stenberg, VD för Jaktgrossisterna – en branschorganisation för de ledande jaktdistributörerna i Sverige.

– Det är fantastiskt spännande att i nära samarbete med Jaktgrossisterna och deras medlemmar få möjlighet att utveckla en kvalitetsinriktad jakt- och friluftsmässa med fokus på jakten och jägaren, förklarar Mikael Wehtje, ägare till Ellinge.
– En naturlig utveckling av den fest- & konferens- och eventverksamhet med bl a jaktarrangemang vi bedrivit på Ellinge Slott sedan 2007,  fortsätter Mikael.

– Vi har ett antal kvalitetsförbättringar och några spännande nyheter som skall lanseras på mässan nästa år berättar  projektledaren Henrik Mattsson från Mattsson Events.
– Det finns en stark målgrupp i den skånska och sydsvenska jägarkretsen, men vi kommer också satsa på att locka ett antal danska jägare till Ellinge Game Fair, tillägger Henrik.

AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Björnjakten 2018 – Robert Salomonsson tror på Lillen

Dorotea (JJ) Den 21 augusti är det dags för björnjaktspremiär. I år får totalt 284 björnar fällas under licensjakten som får pågå som längst fram tills den 15 oktober. Jaktjournalen har checkat av hur några av Sveriges mer namnkunniga björnjägare förberett sig.

Annonser