Ny jaktmässa i Jämtland

Östersund (JJ) Knappt har nyheten om att Fävikens Game Fair läggs tagits emot förrän en ny jaktmässa i Jämtland ser dagens ljus. Swedish Game Fair kommer att starta en systermässa, Jämtland Game Fair, utanför Östersund i slutet av juli.

– Det är bra för regionen att vi får behålla en Game Fair, det är viktigt både för Jämtland och jakten. Det jag fick veta var att markägaren valde att lägga ned Fäviken, sedan att man ville ha kvar en Game Fair i regionen, Gun Fahlander, ordförande Jägareförbundet Mitt Norrland.

Sista helgen i juli månad nästa år blir det därmed premiär för Jämtland Game Fair. Exakt var mässan ska anordnas är oklart, det undersöks nu exakt var den ska förläggas.

Projektledare för Jämtland Game Fair är Torbjörn Larsson, vd för Swedish Game Fair AB, skriver tidningen Nordsverige.

AKTUELLT

Nu ska Sveriges bästa harhund koras

Vrigstad (JJ) Nu är det snart dags för årets stora Stövarmästerskap, Stövar-SM för harhundar. Imorgon invigs arrangemanget i Vrigstad och Jaktjournalen finns naturligtvis på plats.

Bra jaktår för tjäder och vildsvin i Dalarna

Dalarna (JJ) Det är goda tider för skogsfågeljägarna och vildsvinsjägarna i Dalarna. Under senaste jaktåret sköts nästan dubbelt så många tjädrar som året innan – och antalet fällda vildsvin fortsätter öka.

Skadades när hjort attackerade

Linköping (JJ) Eftersöket på en skadad hjort blev dramatiskt när eftersöksjägaren plötsligt blev attackerad och landade så illa att räddningstjänst och ambulans fick inkallas. Olyckan inträffade utanför Sturefors i Linköpings kommun.

Debatt: Riksjaktvårdskonsulent rasar över älgrapport

Kungsbacka (JJ) Skogsstyrelsens föreslår en kraftig sänkning av älgstammen. I diskussioner kring hur mycket älgstammen skulle sänkas nämns en halvering. En hållning och målsättning som givetvis är helt oacceptabel för Svenska Jägareförbundet, landets jägare och högst sannolikt även för den breda allmänheten, skriver riksjaktvårdskonsulent Daniel Ligné i ett debattinlägg.

Skogsstyrelsen vill halvera älgstammen

Kungsbacka (JJ) I en ny rapport föreslår Skogsstyrelsen att man ska halvera älgstammen för att öka tillväxten i skogen. Dessutom föreslår myndigheten att man ska gå från älgförvaltningsområden till klövviltförvaltningsområden.

Annonser