Ny jaktmässa i Dalarna

Lindenäs (JJ) Den första juni är det premiär för Lindesnäs Jakt- och friluftsmässa i och omkring Lindenäs Herrgård. Vildmarksbarn är ett av mässans teman.
Lindesnäs herrgård öppnar dörrarna för jaktmässa den första juni.

Sommaren är jaktmässornas årstid. I Lindesnäs arrangeras i år för första gången en jakt och friluftsmässa. Mikael Back som är en av initiativtagarna ser fram emot en spännande dag vid den vackra herrgården.

– Vi har länge tänkt att Herrgården och området kring den skulle vara idealisk för en mässa och nu har vi tagit steget fullt ut, säger han.

Mässan pågår en dag och Mikael Back har knutit upp ett stort antal utställare. Dessutom kommer det vara fokus på barn och friluftsliv, med avdelningen vildmarksbarn.

– Vi har ett projekt i mässan som handlar om att få ut barn i skogen. Vildmarksbarn är ett examensarbete av en högskolestudent och det kommer finnas en mängd kul aktiviteter för barn att prova på i området som har med jakt, fiske och friluftsliv att göra.

Förutom utställare kommer också föredrag att hållas. Rovdjursjägaren Robert Salomonsson ska föreläsa och lite senare på dagen blir det också berättelser från lokala jägare om bygdens jaktliga historia, med humor och värme.

Jaktmässan avslutas med levande musik och pubkväll på Herrgården.

AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Älgjaktsvinnarna klara

Kungsbacka (JJ) Varje höst lottar Jaktjournalen ut fem platser till tidningens älgjakt i Ströms Vattudal. Som vanligt är intresset mycket stort. Och de lyckliga vinnarna är…

Annonser