Ny informationsfilm från Folkaktionen Ny Rovdjurspolitik

Nu har föreningen Folkaktionen Ny Rovdjurspolitik (FNR) precis släppt en ny informationsfilm om vargens inverkan. Klicka på länken nedan och se den nya filmen.

– Syftet med filmen är att vi vill få människor utanför rovdjursområdena att förstå vilka problem vi har i bland annat vargreviren, berättar Hans Ruste, sekreterare i FNR.

– Informationsfilmen är ett av många sätt vi arbetar med för att sprida kunskap om rovdjuren. Det här är till exempel en film som kan användas i skolorna. Den lärare som inte känner sig tillräckligt påläst för att ge eleverna en uppfattning om hur det är att leva i ett vargrevir kan visa den, menar Ruste.

Filmen är på 20 minuter och är producerad av Jan Milld, tillsammans med FNR:s lokalavdelning i Dalarna.

Eventuellt kommer den också att skickas ut till alla medlemmar i FNR, men framför allt är syftet med filmen att upplysa de som inte ännu känner till problemen i bl a vargreviren.

Klicka på nedanstående länk för att se filmen: http://www.dailymotion.com/video/x88t9n_vargar-i-sverige-ny-version_news

AKTUELLT

Unika filmsekvenser från björnskällning

Sveg (JJ) Benny Busk tog i fjol höst över den då drygt fyraåriga jämthundshanen Bamse. Då hade hunden aldrig tidigare skällt björn. Bennys första släpp med Bamse visade dock att hunden hade en dold talang. Nu i helgen lyckades Benny också filma ståndskallsarbete på björn med sin drönare.

Misstänks ha skadskjutit ko

Vimmerby (JJ) En ko hittades på lördagen så svårt skottskadad att hon fick avlivas. En jägare är misstänkt för att ha skjutit på kon.

Annonser