Ny hundväst från Bearskin

Karlstad (JJ) – Vi har försökt sätta samman alla erfarenheter vi skaffat oss under många års björnjakt och nu har vi skapat en hållbar, luftig, samt skrap och prasselfri hundväst, säger Rasmus Boström, Bearskin.

Precis inför årets björnjaktspremiär lanserar Bearskin AB sin nya hundväst som bland annat utvecklats för jakt under varma dagar. Något som många björnjägare upplevt de senaste åren.

Den svart och vita västen är helgjuten i polyeten och saknar helt sydda sömmar, vilket ökar västens hållbarhet. En intressant detalj på västen är en väl tilltagen ventilation på hela överdelen. Västen har även fått en ny dubbelfästning för hundpejl på ryggen. Det nya fästet gör att varken spännen eller band kan fastna.

Pejlfickan passar de vanligaste modellerna.

Ett nytt system för hundkameraanvändning har också utvecklats. Du väljer själv på vilken sida du vill montera kameran, eller om du vill ha två kameror på hunden.

– Då vi använder polyeten istället för tyg ökar hållbarheten och den är enkel att hålla ren och luftfri, säger Boström.

Västen är formad till att passa från drever upp till jämthund.

– Vi har testat noggrant och den håller verkligen för tuffa tag, menar Rasmus Boström.Nya Bearskin hundväst GPS & actionkamera bild 2

AKTUELLT

Ingrid 79 år fällde 20-taggare

Strömsund (JJ) Att åldern inte har någon betydelse är Ingrid Ludwig, 79 år, ett levande bevis på. I går fällde hon en riktig drömtjur på 20-taggar i Lillvikens Jaktlag, i norra Jämtland.

Det är den vikbara Tikkan polisen vill stoppa

Umeå (JJ) Andra vapen kan enkelt plockas isär och blir då kortare än Tikka T3 TAC A1. Men det är bössan med den vikbara kolven polisen vill stoppa. Nu ska saken upp i Kammarrätten och hittills har tvisten om Tobias Lindgrens licens kostat honom 74 000 kronor.

Vad är det för skogsfågel egentligen?

Norrbotten (JJ) Kusinerna Jonte Salomonsson och Joel Salomonsson från Gråträsk och Piteå i Norrbotten är ivriga skogsfågeljägare. I går fällde dock en skogsfågel de aldrig tidigare stött på. Inte ens fågelforskaren Martin Green kan med säkerhet säga vad det rör sig om.

Annonser