Ny hundpejl från Garmin

Kungsbacka (JJ) Garmin introducerar en ny handhet - Alpha 50 med möjlighet spåra betydligt fler hundar, och dessutom snabbare än föregångaren. Dessutom blir det ny möjligt att följa hundar på navigationsskärm i bilen.

Alpha 50 är en handburen enhet som tar in signaler från både GPS och GLONASS och klarar enligt Garmins pressmeddelande att spåra upp till 20 hundar på ett avstånd upp till 14.5 km med uppdaterad position var 2,5 sekund. Alpha 50 ett distanslarm och möjlighet att sätta upp geofences, vilket gör att jägare får bättre kontroll på det som händer och ökar säkerheten för hundarna då de är ute i skogen.

Dessutom registrerar enheten också förbättrad prestationsdata om hundarna, såsom distans de har rört sig, tid de varit ute samt hur många gånger en hund står.

Alpha 50 kompatibel med hundhalsbandet DC 50(gäller endast spårning – inga signaler för träning eller ljus kan skickas). Enheten kan användas tillsammans med Alpha 100 för spårning men är inte kompatibel med Astro 320.

Drive Smart 70 LMT

Drive Smart 70 LMT

Alpha 50 kan också skicka hundens position till nya Garmins DriveTrack 70 LMT, en gps som kan användas i bilen. På den  touchskärmen med multitouch blir det enkelt att följa upp hundarna. DriveTrack har en förprogrammerad topografisk karta i skalan 1:100 000, detaljerad vägkartografi över Europa och ett års prenumeration av BirdsEye Satellite.

Enheterna kommer börja säljas i juli. Alpha 50 kommer att ha ett rek. ca pris på 5 899 kr för endast enheten. Den kan även köpas paketerad med T5 eller T5 mini till ett rek. ca pris på 7 799 kr. DriveTrack LM kommer att kunna köpas till ett rek. ca pris på 4 299 kr.

I Jaktjournalen nr 8 kommer ett större reportage om hundpejlar.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

122.000 nya jaktkort på väg

Det var 122.000 jaktkort som blev feltryckta och ännu dröjer det några veckor innan de nya jaktkorten är utskickade. – Det går att ladda ned jaktkortet elektroniskt på Naturvårdsverkets webbsida, säger tjänstemannen Maria Tirike.

Vargbajs med fårull – tredje beviset mot ung vargtik

Den unga vargtiken från Tönsenreviret i Gävleborg kan på goda grunder misstänkas ha specialiserat sig på att attackera får. Hon är knuten till två attacker genom DNA från salivprov och starkt misstänkt för ytterligare en attack sedan en bajskorv full med fårull påträffats.
ANNONS ▼