Ny GYBS-utredning presenteras

Stockholm (JJ) Imorgon beräknas Regeringen tillkännage Naturvårdsverkets nya utredning kring vargförvaltningen där den gynnsamma bevarandestatusen förväntas ändras till en högre numerär.

Det är regeringen som bett Naturvårdsverket hålla inne redovisningen ett par dagar extra. Utredningen skulle ursprungligen offentliggjorts redan i slutet av förra veckan.

I en intervju till tidningen Jakt och Jägares nyhetssajt säger vargforskaren Olof Lidberg att Skandulv förespråkar en gynnsam bevarandestatus på 300 vargar. Forskaren Guillaume Chapron är dock inte överens med sina kollegor på Grimsö och har ett eget förslag med 600 vargar som gynnsam bevarandestatus.

 

AKTUELLT

Jägare fann fullt utvecklat foster i dovhind

Västsverige (JJ) Ett jaktlag i Västsverige blev minst sagt konfunderade när de på en jakt i helgen passade en dovhind. De fann nämligen ett fullt utvecklat foster i henne. Med andra ord skulle hon kalva nu i dagarna, omkring tre månader senare än normalt.

Livet utan Klarna kan bli bra för Fritid och Vildmark

Piteå (JJ) Telefonerna har gått varma hos Fritid och Vildmark sedan det offentliggjordes att Klarna sagt upp deras avtal. – Vi får fått jättemånga stöttande samtal och erbjudande från sju-åtta andra företag som vill hitta kreditlösningar för våra kunder, berättar Seved Wiklund.

Annonser