Ny avdelning inom Folkaktionen Ny Rovdjurspolitik bildad

Linsell (JJ) Vid ett möte i Linsell på söndagen bildades en ny avdelning för Härjedalen och Sydjämtland. Verksamheten kommer fram till årsmötet att ledas av en interimstyrelse med Leif Joelsson, Ytterhogdal, som ordförande.

Avdelningen i Dalarna hade skickat fyra representanter till Linsell för att informera om Folkaktionens verksamhet och målsättning samt att hjälpa den nya avdelningen att komma igång.

Drygt 30 intresserade var på plats när Dalaordföranden Nils Björklund höll ett intressant anförande där han bl.a. sa att Folkaktionen inte kan acceptera dagens rovdjurspolitik, som han menar är förödande för alla parter.

– Man kan inte förena vargförekomst med jakt, rennäring, fäbodkultur och friluftsliv och det är Naturvårdsverket som bär ansvaret, som satt ut vargar i landet, sa Björklund.
Som även menade att vargen har stöd av samtliga åtta riksdagspartier och därför är det ingen större mening att försöka påverka rikspolitikerna.

– Nej, skjut istället in er på de lokala partierna och politikerna, som att till exempel besluta om Vargfria kommuner, sa han.

AKTUELLT

Klövvilts-SM för beaglarna blev en succé

Ödeshög (JJ) Alla deltagande beaglar gick till pris och nio av elva startande hundar genomförde dubbla prisdrev. I går genomförde Svenska Beagleklubben för första gången någonsin klövvilts-SM, och det blev verkligen den succé klubben hoppats på.

Krönika: TV:s I rovdjurens spår – ”riktig göggelmögga”

Fagersta (JJ) Hos Sveriges Television ska medarbetarna vara opartiska. Det gäller dock inte rovdjur i allmänhet och varg i synnerhet. På bästa sändningstid serveras nu svenska folket superpartisk "göggelmögga-journalistik" när Anders Lundin åker runt I rovdjurens spår, skriver Jaktjournalens Mikael Moilanen i den här krönikan.

Annonser